Gemeente Ede

Burgemeester en wethouders Ede bezoeken Maandereng op 27 mei

Burgemeester en wethouders van Ede bezoeken op dinsdagmiddag 27 mei de wijk Maandereng. Het college maakt een fietstocht door de wijk, ontmoet een aantal wijkbewoners en heeft overleg met afgevaardigden van enkele organisaties en instellingen. Begin- en eindpunt van het werkbezoek is het buurtcentrum De Maanen bij Stadspoort.

Tijdens de rondrit door Maandereng fietsen de collegeleden langs een aantal plekken en situaties in de wijk die ze willen bekijken en gaan ze bij enkele gezinnen op huisbezoek. Een aantal bezoeklocaties is voorgesteld door het wijkplatform dat sinds juni 2002 in Maandereng actief is. Situaties en ontwikkelingen die de bestuurders samen met de betrokkenen bespreken, zijn bijvoorbeeld de wens van jongeren voor een opknapbeurt van de skatebaan aan het Kanonnenpad, het verzoek van een inwoner na te gaan hoe rolstoelvriendelijk de wijk is, en de stand van zaken op het gebied van groenvoorzieningen, speelplekken en verkeer in de wijk. Bij de huisbezoeken komen onder anderen sociale aspecten ter sprake.

De rondrit van het college eindigt in het buurtcentrum De Maanen, waar een gesprek plaatsvindt met het dagelijks bestuur van het wijkplatform. Tussen 17.00 en 18.00 uur is er als afsluiting van het werkbezoek een informele ontmoeting van wijkbewoners en collegeleden.