Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

27 mei 2003

Imtech: order van 10 miljoen euro voor boordautomatisering Griekse marinefregatten

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van Hellenic Shipyards (Skaramanga, Griekenland) opdracht gekregen voor modernisering van de boordautomatisering van zes fregatten van de Griekse marine. De order vertegenwoordigt een waarde van ruim 10 miljoen euro en is verworven door de divisie Imtech Marine & Offshore, gespecialiseerd in totale technische oplossingen op de maritieme markt.

Op zes Griekse marinefregatten die deel uitmaken van de zgn. 'ELLI' klasse zal Imtech een Integrated Platform Management Systeem (IPMS) aanbrengen. Deze technologie maakt geïntegreerde bediening van alle platformsystemen mogelijk: energieopwekking en -verdeling, gasturbine aandrijving, alsmede brandbeveiliging, calamiteitenbestrijding en overige systemen. Dit houdt in dat monitoring en control van alle technische oplossingen aan boord van de fregatten middels geïntegreerde computerschermen plaats kan vinden. Hierdoor wordt de operationele effectiviteit van de schepen aanzienlijk vergroot.

De Imtech-technologie wordt in samenwerking met de lokale Griekse maritieme industrie in de schepen geïmplementeerd. De modernisering aan boord van de fregatten maakt het mogelijk de operationele levensduur van de schepen te verlengen tot na het jaar 2020. Het eerste fregat zal door Imtech in 2006 opgeleverd. Periodiek worden daarna de overige schepen gemoderniseerd. Het laatste fregat zal medio 2009 aan de Griekse marine worden overgedragen. Imtech verwacht op nog twee vergelijkbare Griekse marinefregatten eveneens een Integrated Platform Management Systeem te kunnen verzorgen.