Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Lelystad, 27 mei 2003

Fornix BioSciences neemt Best Medical International over

De aan Euronext Amsterdam genoteerde BioFarmaceutische onderneming Fornix BioSciences N.V., gevestigd te Lelystad en Best Medical International B.V., gevestigd te Beuningen (Gelderland), hebben overeenstemming bereikt over de overname van deze laatste vennootschap door Fornix BioSciences.
Best Medical International heeft een aantal gepatenteerde producten ontwikkeld die belangrijke voordelen bieden bij het doen van urodynamisch onderzoek. Urodynamisch onderzoek is van toepassing bij urologische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld het diagnosticeren van de aard en omvang van incontinentie.
Deze uitbreiding van activiteiten van Fornix past in haar vorig jaar uitgesproken streven om de in augustus 2002 opgerichte divisie Theranostics verder uit te breiden. Hierdoor wordt een verdere spreiding verwacht van de winstgevende activiteiten.
Naast bovengenoemde activiteiten houdt Fornix BioSciences zich met name bezig met de productie en verkoop van (voornamelijk) anti-allergie geneesmiddelen, de handel in geneesmiddelen en onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Over 2002 realiseerde Fornix BioSciences bij een omzet van ¬ 56,6 miljoen een stijging van de nettowinst met 86% tot ¬ 3,4 miljoen.
Voor 2003 handhaaft Fornix BioSciences haar prognose van een verdere stijging van de nettowinst met minimaal 25% ten opzichte van 2002. Naar verwachting zal deze overname vanaf 2004 aan de winst per aandeel bijdragen. De overname wordt geheel gefinancierd met eigen middelen.

Profiel Fornix BioSciences N.V.
Fornix BioSciences N.V., met hoofdvestiging in Lelystad, legt zich via vier divisies toe op biotechnologisch onderzoek, productie, marketing en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten, medische hulpmiddelen en microbiologische producten, alsmede op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen. De positieve cashflow uit de winstgevende onderdelen financiert voor een groot gedeelte de Research & Development-divisie.

De vier divisies opereren via de werkmaatschappijen ARTU Biologicals, Fisher Farma, Fornix BioTech Holding en Fornix Theranostics. ARTU Biologicals concentreert zich op de productie en verkoop van allergeenproducten en medische hulpmiddelen, Fisher Farma is gericht op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen, Fornix BioTech Holding legt zich toe op biotechnologisch onderzoek en Fornix Theranostics beweegt zich op het gebied van de diagnostische producten. De aandelen Fornix BioSciences N.V. zijn genoteerd op de officiële Markt van de effectenbeurs Euronext te Amsterdam.
Voor nadere informatie: Fornix BioSciences N.V.
C.L. Bergman
CFO
Tel. (0320) 26 77 99
www.fornix.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T