Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 08.50 uur

Gewonde man

AMERSFOORT Op maandag 26 mei raakte een man gewond bij een stoeipartij.

Rond 21.30 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Van Linschotenstraat een steen op zijn hoofd had gehad. Ter plaatse bleek dat enige personen onder invloed van alcohol wat hardhandig hadden gestoeid. Een 23-jarige man uit Amersfoort was daarbij ongelukkig gevallen en had een hoofdwond opgelopen. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Terwijl politiemensen het slachtoffer hulp verleenden, werd één van hen beledigd door een 21-jarige man uit Amersfoort. Daarop werd de man aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar de man wel heeeeel diep in het glaasje had gekeken, werd hij op het politiebureau door een arts onderzocht. Op diens advies werd de verdachte per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Nadat de man na ongeveer anderhalf uur in het ziekenhuis ontwaakte, werd hij weer naar het politiebureau gebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt.

Laffe diefstal

AMERSFOORT Op maandag 26 mei werd door een jongeman de portemonnee van een bejaarde vrouw gestolen.

Rond 18.30 uur belde een jongeman bij een woning aan de Bachweg aan. De 92-jarige bewoonster deed open en de jongen vroeg om oude kranten. Terwijl de vrouw de oude kranten pakte, liep de jongen de woning in en pakte de portemonnee van de vrouw. Na de kranten in ontvangst te hebben genomen, verliet de jongeman de woning. Nadat hij was verdwenen, ontdekte de bejaarde vrouw dat haar portemonnee was gestolen. In de portemonnee bevond zich een geldbedrag van enkele tientallen euros.

De verdachte was een blanke jongeman van 18 à 19 jaar oud, ± 1.75 meter, mager postuur, donkerblond kort haar. Hij droeg een gestreept overhemd met korte mouwen en een lichtkleurige broek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

HOOGLAND Op maandag 26 mei werd een kleine hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van een melding van stankoverlast werd op maandag 26 mei, rond 11.50 uur, een onderzoek ingesteld in een woning aan het Breeland. Daarbij werd op zolder een hennepkwekerij aangetroffen. De planten waren echter al verdwenen, maar de potten en kweekapparatuur waren nog aanwezig. Tevens bleek dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt. In het pand werd niemand aangetroffen. De kweekapparatuur werd in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.