Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.00 uur

Verkeerscontrole

LOENEN AAN DE VECHT/ABCOUDE/BREUKELEN- Op maandag werden van 09.00 tot 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 100 autos gecontroleerd en 15 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

WOERDEN- Op maandagmiddag werd van 13.25 tot 14.15 uur een gordelcontrole gehouden op de Wulverhorstbaan. Hier kregen 12 automobilist een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen. Van 16.30 tot 17.30 uur werd gecontroleerd op sluipverkeer op de Cattenbroekerdijk. Tien voertuigen reden door dit gebied en allen hadden de toestemming hier te rijden.(ontheffing)

MAARSSEN- Op de Safariweg werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 140 voertuigen geflitst voor het rijden met te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 kilometer per uur. In totaal kregen 13 bestuurders een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.
Van 23.30 uur tot 02.00 uur werd op de Ruimteweg en Straatweg een algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal moesten 35 personen blazen en werden 6 bekeuringen uitgereikt voor oa. het rijden zonder verlichting en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Dronken op bromfiets

WOERDEN- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij dronken op zijn bromfiets zat. Omstreeks 19.45 uur zag een getuige een 64-jarige bromfietser uit Woerden slingerend rijden over de Veldwijk. De getuige vond dit gevaarlijk en liet de man stoppen en waarschuwde de politie. De bromfietser bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hier weigerde de man te blazen. Van hem is bloed afgenomen en nader onderzoek hiervan moet uitwijzen of de man inderdaad teveel gedronken had.

Vernielers aangehouden

WOERDEN- Op zondagochtend werden 6 jongeren aangehouden nadat ze verschillende goederen hadden vernield.

Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat jongeren vernielingen aan het plegen waren aan het Honthorst. De politie stelde een onderzoek in en trof op het Essenpad de groep jongens aan die net bezig waren een lantaarnpaal te vernielen. De groep, in de leeftijd van 16 tot 22 jaar afkomstig uit Woerden en Vleuten werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Nader onderzoek wees uit dat de jongens op de Honthorst, Singel, Hortensiapad en het Essenpad verschillende vernielingen hadden gepleegd. Zo was een fietsstuur krom gebogen, een schutting vernield, een verkeersbord omgetrokken en waren enkele bomen vernield. Tegen de jongeren is proces-verbaal opgemaakt.