Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2003
Persberichten Eemland noord, 09.20 uur

Onder invloed

SOEST In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.10 uur zagen politiemensen een automobilist over de Beetzlaan rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken en de man stopte op de Hellingweg. De automobilist, een 62-jarige man uit Soest, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 555 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het feit dat de APK van zijn auto was verlopen.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op maandag 26 mei op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Tussen 09.20 uur en 10.15 uur werd gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Talmalaan. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Op de Beckeringhstraat werd van 10.30 uur tot 12.00 uur een controle uitgevoerd. Drie bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-. Van 14.00 uur tot 15.15 uur werd op de A.P. Hilhorstweg gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Acht bestuurders trokken zich niets van de geslotenverklaring aan en werden bekeurd.

Frontale aanrijding

SOEST Op maandag 26 mei raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.45 uur reed een 18-jarige bromfietsster uit Soest over de Turfstreek in de richting van de Clemensstraat. In een bocht haalde zij een andere bromfietser in. Daarbij maakte zij de bocht vrij ruim en botste daardoor frontaal op een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 60-jarige vrouw uit Soest.

De bromfietsster werd met letsel aan haar knie en enkel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Gordelcontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op maandag 26 mei op meerdere plaatsen gordelcontroles gehouden.

De controles vonden plaats op de Nijkerkerweg, de Westsingel en de Vaartweg. In totaal werden ongeveer honderd voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.