Politie Hollands Midden
Datum: 27 mei 2003




Babbeltruc Duin- en Bollenstreek

De politie heeft meerdere meldingen c.q. aangiftes binnengekregen van oplichting door een man aan de deur. De man maakte zich bij de bewoners van voornamelijk bejaardencentra bekend als een medewerker van een bank. Met een babbeltruc probeert hij vervolgens de pinpas en pincode te ontfutselen. Het betreft een blanke man, met een zongebruinde huid, ongeveer 1.90/2.00 m en tussen de 40 en de 50 jaar. De politie wijst erop dat dit niet de werkwijze is van banken. Zij adviseert de bewoners om niet in te gaan op de vragen van de man en direct melding c.q. aangifte te doen bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).




Inbraak in woning Valkenburg

In de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei werd er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Lotsystraat. Om binnen te komen werd met een hard voorwerp het slotschoot van een deurslot terugedrukt. Tot op heden worden twee mobiele telefoons uit de woning vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Leiden

In de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei werd er ingebroken in een woning aan de Musschenbroekstraat. Om binnen te komen werd naar een balkon van de woning geklommen en vervolgens via een openstaand dakraam ingeklommen. Uit de woning is een audioset en zijn een aantal cd's gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Automobilist rijdt onder invloed tegen lichtmast Leiden

Een 20-jarige automobilist uit Leiden kwam op maandag 26 mei rond 18.20 uur bij het nemen van een bocht op de kruising Willem de Zwijgerlaan met de Marnixstraat en de IJsselmeerlaan verkeerd uit en belandde met zijn auto tegen een in de middenberg staande lichtmast. Een 18-jarige inzittende uit Leiden raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie hield de bestuurder aan. Hij werd verdacht van het rijden onder invloed van alcohol of verdovende middelen. De politie liet van de verdachte een bloedproef afnemen en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Brand bij Yamanouchi Leiderdorp

Bij het bedrijf Yamanouchi te Leiderdorp is vanochtend rond 05.45 uur op een aantal plekken brand uitgebroken. Nog voordat de voorgevel helemaal in brand stond heeft de brandweer het vuur kunnen blussen. Onderzoek van de technische recherche van de politie moet uitwijzen of er sprake is van brandstichting.


Snelheids- en gordelcontrole Koudekerk aan den Ijssel

De politie heeft op maandag 26 mei tussen 13.30 en 14.30 uur een snelheids- en een gordelcontrole gehouden op de Hoogewaard. De snelheidscontroel werd middels een lasergun verricht. Er werden tien processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en drie voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 63 km/u.


Inbraak tabakswinkel Bodegraven

Uit een tabakswinkel in Bodegraven zijn vannacht diverse tabaksartikelen gestolen. Via de glazen schuifdeuren zijn de daders in de winkel terecht gekomen. De politie onderzoekt de inbraak.


Inbraak school Gouda

Uit een school te Gouda zijn vannacht rond 05.00 uur vijf systeemkasten ontvreemd. De concierge werd gewekt door het afgaan van het alarm. Toen hij ter plaatse aankwam werd duidelijk dat op twee plekken in de school de ruiten waren gesneuveld.


Onder invloed rijden Zevenhuizen

De politie hield op maandag 26 mei rond 17.50 uur op de Multatulistraat een 54-jarige automobilist uit Zevenhuizen aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol en en reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De uitslag van de ademanalyse was 340 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Inbrekers komen bank niet binnen Moordrecht

Rond 04.15 uur probeerden twee nog onbekende mannen in te breken bij een bank aan de Kerklaan. Met een onbekend voorwerp werd geprobeerd een deur nabij de nachtkluis in te slaan. Dit lukte ze niet. Een getuige die wakker werd van het slaan, zag de twee wegrennen, in een auto stappen en wegrijden. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in. Tot op heden zijn de twee in hun auto nog niet aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie neemt wapens inbeslag Zevenhuizen

De politie heeft op zaterdag 24 mei van een 16 en 22-jarige jongen uit Zevenhuizen een luchtdrukpistool, een gaspistool en een pistool geschikt voor het schieten met balletjes in beslag genomen. Alle wapens vallen onder de Wet Wapens en Munitie en zijn verboden om hetzij in het bezit te hebben of ze op de openbare weg te gebruiken. Dit deden de twee. Dit werd gezien door een getuige die de politie op de hoogte stelde. Deze nam vervolgens de wapens inbeslag en maakt proces-verbaal op tegen de jongens.






Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --