EVD

Seminar Zakendoen via de Aziatische Ontwikkelingsbank (AsDB), 27 mei 2003

---

De Asian Development Bank (AsDB) financiert een groot aantal projecten in Azië en Oceanië. Voor de uitvoering van deze projecten worden elk jaar vele aanbestedingen uitgeschreven. Dit biedt aan het Nederlandse bedrijfsleven interessante mogelijkheden, zowel vanwege de aard, en ook de financiële zekerheid die verbonden is aan door de AsDB gefinancierde contracten.
Om Nederlandse bedrijven nader kennis te laten maken met de werkwijze van deze bank, organiseert de EVD op dinsdag 27 mei een seminar over het zakendoen via de Asian Development Bank.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 23 mei 2003 kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Seminar
Naast een algemene introductie wordt in het programma aandacht besteed aan alle aspecten van het leveren van (kapitaal)goederen en het inhuren van (advies)diensten voor AsDB-projecten. Op maandag 26 mei 2003 bestaat de mogelijkheid om in een individueel gesprek van maximaal 20 minuten met één van de AsDB vertegenwoordigers nader in te gaan op specifieke, voor uw bedrijf van belang zijnde, onderwerpen.

Locatie en kosten
Het seminar wordt gehouden in het Hotel Crowne Plaza te Den Haag. De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen euro 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Spreekdag
Voorafgaand aan het seminar kunt u op 26 mei kosteloos een individueel gesprek voeren met Geert Jan Engelsman, Robert L. Rothery en Gregory A. London. Meer informatie hierover en een aanmeldingsformulier vindt u op de pagina Spreekdag Zakendoen via de Aziatische Ontwikkelingsbank (AsDB) . De spreekdag zal ook in Den Haag plaatsvinden.

Sectoren
Tot 31 december 2000 heeft de AsDB contracten gefinancierd ter waarde van 59,8 miljard US dollars in de sectoren:

* energie (olie en gas, schone kolen technologie, elektriciteit)
* transport/infrastructuur (wegen, havens, luchthavens)
* watervoorziening

* stadsontwikkeling

* telecommunicatie

* gezondheidszorg

* onderwijs

* milieu

* financiële en juridische dienstverlening
De contracten betroffen zowel consultancy, als het verrichten van werken en de leverantie van goederen.

Sprekers
Als sprekers zullen de volgende vertegenwoordigers van de AsDB optreden:

* Robert L. Rothery, Procurement Specialist
* Gregory A. London, Consulting Services Specialist
* Geert Jan Engelsman, Adviseur van de bewindvoerder voor onder meer Nederland

Geert Jan Engelsman is de adviseur van de bewindvoerder voor Canada, Denemarken, Finland, Nederland, Noorwegen en Zweden bij de Aziatische Ontwikkelingsbank (AsDB). Hij is medeverantwoordelijk voor het dagelijks toezicht op de bank en adviseert de bewindvoerder over de strategie, het beleid, de procedures, de projecten en de financiële activiteiten van de AsDB. Verder verleent hij ondersteuning aan Nederlandse bedrijven in hun contacten met de AsDB.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Anita Jainandan
Tel: (070) 778 84 14
E-mail: : jainandan@evd.nl

Wilt u meer informatie over de AsDB dan kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanager voor de AsDB :

* Shakila Puttmann
Telefoon: (070) 778 87 98
E-mail: asdb@info.evd.nl