Gemeente Ede

Wijkbezoek van burgemeester en wethouders aan Maandereng op dinsdag 27 mei
Nieuw programma voor wijkbezoeken in Ede-stad

Burgemeester en wethouders van Ede hebben gekozen voor een nieuwe opzet van de wijkbezoeken in Ede-stad. Het eerste wijkbezoek-nieuwe-stijl wordt gehouden in de wijk Maandereng op dinsdag 27 mei van 13.30 tot 18.00 uur.

Bij de voorbereiding van een wijkbezoek wil het college van B. & W. dat de route tijdens het werkbezoek bepaald wordt aan de hand van actuele thema's, onderwerpen en ontwikkelingen in de wijk. Het programma begint om 13.30 uur met een fietstocht van het college door de wijk, waarbij ontmoetingen met wijkbewoners centraal staan. Afhankelijk van de lengte van de tocht en het aantal ontmoetingen, kan dit onderdeel van het middagprogramma tot 17.00 uur duren.

Het college wil het werkbezoek op informele wijze afsluiten in een gebouw in de wijk zelf. Dit gebeurt tussen 17.00 en 18.00 uur onder het genot van een hapje en drankje. Hiervoor worden de wijkbewoners uitgenodigd die het college in het middagprogramma heeft gesproken. Ook zal er dan voor andere inwoners uit de wijk gelegenheid zijn om de collegeleden op te zoeken en te spreken. In de nieuwe opzet is er s avonds geen gespreksbijeenkomst meer.

In het najaar van 2003 volgen werkbezoeken in andere wijken van Ede.

Het eerste wijkbezoek in deze nieuwe vorm vindt plaats in de wijk Maandereng op dinsdag 27 mei 2003. De voorbereiding van dit werkbezoek is inmiddels gestart. Het programma zal op 21 mei op deze voorlichtingspagina worden gepubliceerd.