Gemeente Dordrecht


---

Inloopbijeenkomst moskee op 27 mei in Watersteyn

Vincent Brinkhof
Op dinsdag 27 mei van 16.00 tot 21.00 uur kunnen belangstellenden in de recreatiezaal van wooncentrum Watersteyn het plan voor de bouw van een moskee bekijken. Tevens geven medewerkers van de gemeente uitleg over de procedure die gevolgd wordt en de mogelijkheden tot inspraak. De Islamitische Vereniging Al Fath Dordrecht wil de kerk bouwen op het terrein ten noorden van het Albert Schweitzer ziekenhuis (locatie Amstelwijck), begrensd door de M.H. Trompweg en de Laan van Londen.

De commissie Ruimte en Economie vergadert op 22 mei over het plan. Daarom is de eerder op deze dag geplande inloopbijeenkomst een week later gepland. Tijdens de inloopbijeenkomst op 27 mei krijgen bezoekers uitleg over de procedure en de mogelijkheden tot inspraak. Deze gaat vooraf aan de uiteindelijke aanpassing van het bestemmingsplan. Het bouwplan ligt met ingang van maandag 2 juni 2003 ter inzage in het stadskantoor en in het wijkcentrum Wielwijk aan het Admiraalsplein.

In 2001 is gezocht naar een geschikte locatie voor de bouw van een moskee. Uit die studie is de aangegeven locatie het meest geschikt gebleken. In de tussentijd heeft de Islamitische Vereniging Al Fath Dordrecht de plannen uitgewerkt en een definitieve bouwaanvraag ingediend.

Wooncentrum Watersteyn is te vinden aan de M.H. Trompweg 350.