KNMG

Centrale doktersdiensten: vernieuwing, verbetering of voorbijgaand fenomeen ?

Het bestuur van KNMG District XX Groningen organiseert op 27 mei een jaarvergadering en een discussiebijeenkomst rond het thema 'Centrale doktersdiensten'. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Districts Huisartsen Vereniging.

Programma

* 19.00 uur: jaarvergadering
Agendapunten van de opening, verslag Jaarvergadering 20.06.2002, overzicht activiteiten district, jaarverslagen secretaris en penningmeester, vaststelling districtscontributie, wat verder ter tafel komt, sluiting.

* 20.00 uur: themagedeelte
Hierbij gaat het om de vraag: 'wat te doen wanneer u bij nacht en ontij zelf onwel wordt of dringend behoefte hebt aan een dokter aan uw sponde? Geeft de Centrale Doktersdienst Groningen daarop een passend antwoord of wendt u zich onmiddellijk tot de spoed eerste hulp? Hoe ervaren wij dokters de recente veranderingen in het dienstenaanbod van de Groninger huisartsen?'
* De opening wordt verricht door J.J. Boskamp, plaatsvervangend voorzitter van KNMG District XX Groningen tevens dagvoorzitter. Daarna houdt W. de Jong, oud-voorzitter van het KNMG-district, een inleiding, getiteld 'Hoe kwam het tot de Centrale Doktersdienst Groningen?'. Vervolgens spreekt dr. K.W. Wendt, chirurg-traumatoloog AZG, over 'Spoed eerste hulp: nu en in de toekomst'. Na een pauze vindt er discussie plaats aan de hand van stellingen onder de titel 'Sluit het aanbod van de Centrale Doktersdienst aan op het aanbod van de spoedeisende hulp?'.
* 22.00 uur: de avond wordt om gesloten.

Locatie
Damster Domus, Damsterdiep 191, Groningen. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle artsen en studenten geneeskunde van het district.

Informatie over de bijeenkomst
Op de districtswebsite of bij het Districtssecretariaat: tel. 050-5352305, e-mail knmg.groningen@planet.nl

Informatie over de activiteiten van andere districten Drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken van de KNMG, e-mail: r.egger@fed.knmg.nl