Gemeente Breda

Persberichten

20-05-2003

Nieuwe milieustation aan de Slingerweg open

Op dinsdag 27 mei opent het nieuwe milieustation van Afvalservice van de gemeente Breda aan de Slingerweg 9 haar poorten voor het publiek. Het nieuwe milieustation vervangt het oude kleine milieustation aan de Slingerweg. Samen met het milieustation aan het Spinveld heeft Afvalservice nu twee goed geoutilleerde stations, waar inwoners van Breda hun afval goed gescheiden aan kunnen bieden.

Het nieuwe milieustation is volgens de laatste inzichten ontworpen en gebouwd. Het ontwerp is van de hand van de Bredase architectenbureau Baudoin van Alphen.
Om de afwikkeling van het verkeer vlot te laten verlopen beschikt het milieustation over een speciale toegangsweg. Die loopt langs het depot voor het klein chemisch afval (kca) en leidt naar een bordes. Tegen dit bordes staan de containers waar de verschillende afvalstromen in gedeponeerd kunnen worden. Voor iedere afvalstroom is er een aparte container.

Eigen weegbrug
Het nieuwe milieustation heeft een eigen weegbrug om de verschillende soorten afval te wegen. Op die manier ontstaat een zuiver beeld van de aangeleverde en afgevoerde afvalstromen.

Dakpannen
Het kca-depot op het milieustation voldoet aan de laatste wettelijke eisen. In het depot zijn vier ruimtes waar de verschillende stoffen separaat worden opgeslagen. Dit om chemische reacties tussen de opgeslagen stoffen te voorkomen. Deze vier ruimtes zijn beveiligd met roldeuren die automatisch sluiten wanneer er iets fout gaat. Aan de buitenkant van de muren zijn metalen korven aangebracht waar kapotgeslagen afgekeurde dakpannen in zitten. Deze constructie heeft zowel een isolerende als decoratieve functie.

Alle afvalstromen
Op het milieustation aan de Slingerweg kunnen de volgende afvalstromen aangeboden worden: grofvuil, metalen, hout, geïmpregneerd hout, wit- en bruingoed, zand, puin, vlakglas, consumptieglas, textiel, papier en karton, snoeihout, tapijt, kunststoffen, klein chemisch afval, asbest, dakleer, dakgrind en kringloopartikelen. Deze laatste gaan overigens naar het kringloopbedrijf Vindingrijk in Breda.

Ruime openingstijden
De milieustations zijn op werkdagen open van 08.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 13.00 uur. De milieustations zijn alleen gesloten op zon- en feestdagen.
Inwoners van Breda die afval op de milieustations komen aanbieden moeten zich legitimeren.

Breda, 20 mei 2003