LAD

Nieuws

Moeizame start CAO-overleg Achmea

Dinsdag 27 mei a.s. start het formele overleg voor de CAO Achmea. Partijen hadden vooraf afgesproken hun voorstellen tijdig in te dienen. Van werknemerskant gebeurde dit. De werkgever leverde zijn inzet pas veel later aan.

LAD: voor de zomer resultaat
Het lijkt erop dat Achmea geen haast heeft om binnen de bank- en/of verzekeringsbranche als eerste een CAO te presenteren. De LAD heeft wel de wens om de leden-bedrijfsartsen voor de zomer een resultaat kenbaar te kunnen maken.

Grote inhoudelijke verschillen
De verschillen tussen werknemers- en werkgeverskant zijn inhoudelijk zeer groot. De twee belangrijkste verschillen zijn:
* de werkgever wil geen structurele, maar incidentele salarisstijging;

* de werkgever wil reeds nu afspraken maken over de eigen bijdrage van pensioenen na 2005, met als voorstel een premieverdeling van 1/3 werknemer, 2/3 werkgever.

Het voornemen tot harmonisatie van arbeidsvoorwaarden binnen ABU SZ (Achmea Business Unit Sociale Zekerheid) is reeds een jaar geleden overeengekomen. Omdat Achmea echter nu pas met voorstellen komt, is de druk onnodig toegenomen.

Kijk in besloten gedeelte
Op dinsdag 27 mei vindt het eerste inhoudelijke overleg plaats over de Achmea CAO. Wilt u meer weten over de CAO-inzet van LAD of van Achmea? Kijk dan in het besloten gedeelte. Hier vindt u de voorstellen van beide partijen.