CENTRAAL BROUWERIJ KANTOOR


P E R S B E R I C H T

BOB centraal in jaarverslag brouwers

Op 27 mei aanstaande presenteert het Centraal Brouwerij Kantoor, de brancheorganisatie van de Nederlandse brouwers, in Den Haag haar eerste jaarverslag. Voorzitter Hans Wiegel zal het eerste exemplaar aanbieden aan een vertegenwoordiger van de minister van Verkeer en Waterstaat. Het thema van het jaarverslag is 'Alcohol en Verkeer'. Overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hebben middels de BOB-campagne laten zien dat de gemeenschappelijke aanpak van ongewenst gedrag zeer succesvol kan zijn. Ook in 2003 ondersteunen de Nederlandse brouwers de BOB campagne volledig.

De Nederlandse brouwers zijn niet alleen trots op hun bier maar willen ook dat het met plezier wordt gedronken. Excessen en onverantwoord drinkgedrag passen daar niet bij. Daarom presenteert het CBK op deze bijeenkomst eveneens een overzicht van alle projecten die de Nederlandse brouwers op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid ondernemen. Het boekje heeft als titel 'Met zorg gebrouwen, met plezier gedronken'. Niet alleen concrete projecten op het gebied van alcohol en verkeer, maar ook op het gebied van verantwoord genieten en duurzaamheid komen hierin aan de orde. Bij vrijwel al deze onderwerpen geldt dat nauwe samenwerking tussen Overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de beste resultaten geeft.

Uit de cijfers blijkt dat de bierconsumptie in 2002 79,2 liter per hoofd van de bevolking bedroeg. Met een totale bierproductie van 24,9 miljoen hectoliter, waarvan 12,9 miljoen hectoliter voor de export blijft Nederland de grootste bierexporteur ter wereld.

Amsterdam, 26 mei 2003

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -