Gemeente Heerenveen

Persberichten

Eerste paal de grond in voor nieuwe woning in deelgebied De Bosvelden
5/26/2003

Op dinsdagmorgen 27 mei om 10.00 uur gaat de eerste paal de grond in voor de nieuwe woning van de familie Koopmans. Daarmee wordt de start gegeven van de bouw van 44 vrije-sectorwoningen binnen het deelgebied De Bosvelden in Skoatterwâld. Met de ontwikkeling van die woningen is vorig jaar september begonnen. Na de formele loting van de kavels zijn alle aspirant-kopers verzocht om hun plan uit te werken in een bebouwingsvoorstel op hoofdlijnen, dat zou passen binnen de gewenste beeldkwaliteit van het betreffende Bosveld.

Vanuit de gemeente is deze ontwikkelingsfase per bosveld inhoudelijk begeleid. In een vijftal besprekingen vanaf september 2002 tot 30 januari 2003 zijn de aspirant-kopers enthousiast bezig geweest met de ontwikkeling van hun eigen bouwplan. Door de werkwijze kent de aspirant-koper reeds in een vroegtijdig stadium de kwaliteiten van zijn bebouwingsvoorstel (en van de buren) waardoor de verdere ontwikkeling van het bouwplan (inclusief welstandadvies) sneller en efficiënter ingevuld kan worden. Deze aanpak is reeds in 2000 met succes gehanteerd bij de ontwikkeling van de bouwplannen van De Boskamers in Skoatterwâld.

Nu circa acht maanden na de loting van deze kavels, waarbij de familie Koopmans een kavel wist te bemachtigen en een woning heeft ontwikkeld binnen het thema metselwerk (cataloguswoning), zijn alle formele stappen en voorbereidingen doorlopen en is gestart met de feitelijke realisatie van hun nieuwe woning.