Gemeente Utrecht

RAADSDEBAT FC UTRECHT OP VIDEOSCHERM OP STADHUISPLEIN

De gemeenteraad van Utrecht debatteert morgenavond 27 mei vanaf 19.30 uur over de financiële situatie van FC Utrecht. Het debat is voor publiek te volgen op een groot videoscherm, dat wordt opgesteld op het plein voor het stadhuis. Het debat wordt ook uitgezonden op de lokale televisie.

Voor het openbare debat bestaat veel belangstelling. De Utrechtse raadszaal heeft echter een beperkte capaciteit, die nodig is om alle direct betrokkenen onder te brengen. De gemeente Utrecht zorgt daarom voor een videoscherm op het stadhuisplein, zodat iedereen het debat rechtstreeks kan volgen. Er worden in ieder geval zo'n duizend FC Utrecht-supporters verwacht. Zoals bij alle Utrechtse raadsvergaderingen het geval is, wordt het debat uitgezonden op het lokale kanaal van RTV Utrecht.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot, mw. N.Bos 030 - 286 11 38 / dhr. P.Bataille 030-286.11 40 Bestuurscommunicatie.


---

AFSPRAKEN OVER AANWEZIGHEID PERS BIJ RAADSDEBAT FC UTRECHT


- Gezien de beperkte capaciteit van de Utrechtse raadszaal gelden maandagavond de onderstaande regels, bedoeld om zowel het debat ongestoord te kunnen laten verlopen als u allen uw werk te laten doen. Wij verzoeken u om hiervan kennis te nemen.

- De capaciteit in de raadszaal is ook voor journalisten beperkt. Daarom is de raadsvergadering voor journalisten ook in de hal van het stadhuis op televisies te volgen. In de hal worden tevens enige analoge internet-aansluitingen geregeld.

- Journalisten dienen zich bij binnenkomst van het stadhuis te melden en met hun perskaart te legitimeren. U ontvangt dan een pers-badge.

- Cameraploegen dienen vooraf (vandaag of dinsdagmorgen) hun komst te melden. Er mogen alleen opnames gemaakt worden vanuit het afgescheiden deel van de raadszaal, dat bedoeld is voor pers en publiek. Voor een ongestoord verloop van de vergadering wordt het niet toegestaan dat journalisten aanwezig zijn in het deel van de raadszaal, dat alleen toegankelijk is voor raadsleden.

- De vaste perskamer in het stadhuis is vanwege de organisatorische begeleiding niet beschikbaar.