Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 26 Mei 2003

Rijden onder invloed

TILBURG Op zondagavond, rond 23.30 uur, kregen agenten de melding van een aanrijding op de Bredaseweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een kop-staart aanrijding, zonder letsel. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat een van de bestuurders, een 48-jarige Tilburger, teveel gedronken had. Op het politiebureau werd bij de man een ademanalyseonderzoek gedaan, waaruit bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed had.
Het rijbewijs werd ingevorderd. Met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur kon de man vertrekken.

TILBURG Op maandagmorgen, rond 02.15 uur, controleerden agenten op de Ringbaan Zuid een personenauto. De ademtest op straat wees uit dat de bestuurder, een 34-jarige Tilburger, teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek dat de man 1,00 promille alcohol in zijn bloed had. Met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur kon hij vertrekken.

Niet teruggekeerd van verlof

TILBURG Vanmiddag, rond 12.24 uur, controleerden agenten in de Hendrik de Keijserstraat, een 49-jarige Tilburger. Tijdens de controle bleek, dat de man niet teruggekeerd was van verlof. De Tilburger zit gedetineerd in de penitentiaire inrichting, de Maashegge te Overloon en was vergeten terug te gaan. De agenten gaven hem een lift richting het politiebureau alwaar transport geregeld zou worden.

Verkeerscontrole

TILBURG Vandaag, tussen 09.30 uur en 12.00 uur, hebben agenten van team West op de Bijsterveldenlaan een verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal werden er 15 processen verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, het mobiel bellen, defect remlicht en geen kentekenplaat aanhangwagen. Daarnaast werden er 23 toonbriefjes uitgeschreven. Deze mensen mogen hun rij- en/of kentekenbewijs komen tonen op het politiebureau.

Beroving GSM.

TILBURG Vanmorgen, rond de klok van 02.30 uur, werd in de Zuid Oosterstraat een 20-jarige Tilburger van zijn GSM en kleingeld berooft.
De man liep via de Heuvelring in de richting van het NS-plein toen hij in de voetgangerstunnel onder het viaduct aangesproken werd door twee onbekende mannen. De mannen trokken de Tilburger, de Zuid Oosterstraat in en duwde hem tegen een muur. Onder het mondeling dreigen met geweld werd zijn GSM en wat kleingeld uit zijn broekzak gehaald. Na de beroving vertrokken beide mannen op een scooter.

Bron: Desirée Brabers