Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.05 uur

Brand

ZEIST Op maandag 26 mei heeft brand gewoed in een woning. De bewoner raakte licht gewond en is aangehouden.

Rond 21.40 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Van Hogendorplaan. Ter plaatse bleek brand te woeden in een woning op de begane grond. De brandweer had de brand snel onder controle. De 32-jarige bewoner had lichte brandwonden aan zijn handen en gezicht opgelopen en was op eigen gelegenheid naar het Diaconessenziekenhuis in Zeist gegaan. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Daar er een vermoeden van brandstichting was, werd de verdachte na zijn behandeling in het ziekenhuis aangehouden en naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Fietser gewond

ZEIST Op maandag 26 mei raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.10 uur reed een 32-jarige automobiliste uit Zeist over de Jagersingel, komende uit de richting van de Boulevard en gaande in de richting van de Woudenbergseweg. Over het naastgelegen fietspad reed een 48-jarige fietser uit Zeist in dezelfde richting. Beiden reden de rotonde op. De fietser week plotseling naar links uit en reed over de voetgangersoversteekplaats de weg op. Daarbij liet hij de automobiliste niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser werd met hoofdletsel per ambulance naar het Lorentzziekenhuis gebracht.

Vuurwapen

DE BILT Op maandag 26 mei werden twee jongens met een vuurwapen aangehouden.

Rond 12.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Biltsstein twee jongens zouden lopen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Aan de hand van de opgegeven signalementen konden politiemensen het tweetal, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit De Bilt, op de Biltstein aanhouden. Eén van hen bleek in het bezit te zijn van een zeer echt lijkend nepvuurwapen. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht.

Bij verhoor op het politiebureau bleek dat alleen de 16-jarige jongen het wapen in bezit had gehad en daar nepkogeltjes (plastic) mee had verschoten. Daarop werd de 17-jarige jongen met een waarschuwing heengezonden. Tegen de 16-jarige jongen is proces-verbaal opgemaakt.