Ingezonden persbericht


Persbericht

VAI: beheren Windows Server 2003 tientallen procenten goedkoper dan NT

Snel overstappen op Windows Server 2003 met VAI

Veenendaal, 27 mei 2003 VAI, leverancier van oplossingen voor migratie van Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer, biedt kant-en-klare inrichtingsbouwstenen en services voor de snelle overstap vanaf Novell Netware of Windows NT 4.0 naar Windows Server 2003. VAI realiseert in enkele weken de migratie naar Windows Server 2003 en zorgt ervoor dat de voordelen op het gebied van beheerbaarheid, beveiliging en stabiliteit van Windows Server 2003 optimaal en blijvend benut worden.

Bedrijven staan momenteel voor de uitdaging om de veiligheid en de beheerbaarheid van hun infrastructuur te verbeteren, terwijl tegelijkertijd de downtime en de operationele kosten teruggebracht moeten worden. Vergeleken met Windows NT 4.0 voorziet Windows Server 2003 beter in deze belangrijke behoeften.

"We zien dat Microsoft met Windows Server 2003 een krachtig serverplatform in de markt zet. Onze klanten moeten snel de vruchten kunnen plukken van de betere beveiliging, stabiliteit en lagere Total Cost of Ownership. Een beperkte migratie is voor de klant ook al interessant. Zo levert de migratie van het huidige NT- of Novell-domein al direct voordelen op, zegt Wilko Visser, Algemeen Directeur VAI. Veel organisaties hebben de overstap van NT of Novell naar Windows 2000 voor zich uitgeschoven en denken dat ze daardoor geld hebben bespaard. Maar het komt uit de lengte of uit de breedte. Ze realiseren zich onvoldoende dat hun beheerkosten nodeloos hoog zijn geworden. En die kosten zijn ten opzichte van de beheerkosten van Windows Server 2003 dermate hoog dat ze niet goed meer te verantwoorden zijn. Windows Server 2003 is tientallen procenten goedkoper in het beheer dan de verouderde platformen. Los van de betere beveiliging en stabiliteit van het platform, vervolgt Visser.

Windows Server 2003 is het fundament voor het Microsoft Windows Server System, een geïntegreerde serverinfrastructuur voor het ontwikkelen, uitrollen en beheren van flexibele bedrijfsoplossingen. Het is een complete, geïntegreerde en veilige infrastructuur die ontworpen is om klanten te helpen de kosten te reduceren en de efficiency en effectiviteit van ICT te verhogen. Gebaseerd op de belangrijkste pluspunten van de Windows 2000-familie, zorgt het nieuwe platform ervoor dat bestaande bedrijfsmiddelen beter ingezet kunnen worden, terwijl het tevens de basis vormt voor een nieuwe generatie onderling verbonden applicaties die de bedrijfsproductiviteit verhogen.

Pers

VAI nodigt de pers graag uit op haar vestiging in Veenendaal om kennis te maken met haar bedrijfsvisie op ICT-beheer, de daaruit voortvloeiende producten en practices en een voorbeeld van een draaiende omgeving op basis van Windows Server 2003 in de praktijk. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Nanda Bechtholt via 020 547 01 99 of via nandab@communicationforce.com.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van oplossingen voor migratie van Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Een centraal beheerde omgeving biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende wijzigings- en beheerprocedures. VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Enterprise Systems en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Koninklijke TPG Post en Stork. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.



Ingezonden persbericht