Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2003
Persbericht regionaal, 10.10 uur

Vier ingevorderde rijbewijzen

REGIO - De afgelopen week (20 tot en met 26 mei) zijn in de Politie Regio Utrecht 4 bestuurders hun rijbewijs kwijt geraakt, omdat zij veel te hard hebben gereden. Als een bestuurder meer dan 50 km/uur te hard rijdt en als de bestuurder kan worden staande gehouden, wordt het rijbewijs ingevorderd. Als een bestuurder meer dan twee keer zo hard als de toegestane snelheid rijdt, kan in overleg met de officier van justitie, ook het voertuig in beslag worden genomen.

Op maandag 19 mei reed een 20-jarige inwoner van Utrecht met de auto van zijn vader op de Atoomweg maar liefst 120 km/uur waar hij eigenlijk maar 50 km/uur mocht rijden. Dinsdag 20 mei reed een 26-jarige inwoner uit Veenendaal 110 km/uur op de Soestdijkseweg-Zuid in Bilthoven (binnen de bebouwde kom). Woensdag 21 mei was het de beurt aan een 33-jarige bestuurder uit Zeist die de radarwagen op de Waterlinieweg in Utrecht met 125 km/uur passeerde, terwijl er op dat moment wegwerkzaamheden plaatsvonden. Later die dag reed een 23-jarige man uit Hilversum op de Zuilense Ring in Maarssen 180 km/uur.

Rustig aan
Gelukkig kan het ook anders. Op 23 mei hielden bijna alle automobilisten op de Woudenbergseweg in Zeist zich aan de snelheidslimiet. Van de 1044 gecontroleerde bestuurders krijgen er slechts 7 een bekeuring thuis.