Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.30 uur

Aanrijdingen met letsel

UTRECHT- Maandag vond een aanrijding plaats op de Beneluxlaan. Rond 16.15 uur wilde een 52-jarige man uit Rotterdam met zijn auto uit de parkeerstand op de Beneluxlaan wegrijden in de richting van het Europaplein. Hij zag hierbij een 35-jarige bromfietsster uit Nieuwegein over het hoofd, waardoor de bromfietsster tegen de auto aanreed.

De bromfietsster liep verschillende schaafwonden op, die ter plaatse werden behandeld door ambulancepersoneel.

UTRECHT- Op de kruising Groenedijk Langerakbaan reed maandag een bromfietsster tegen een auto. Een 17-jarige bromfietsster uit Utrecht reed met haar bromfiets over het verplichte fietspad van de Groenedijk komende uit de richting van de Houtrakgracht. Op het kruispunt met de Langerakbaan gaf zij geen voorrang aan een van links komende 77-jarige automobilist uit De Meern. Hierdoor ontstond een aanrijding.

De bromfietsster is met letsel aan haar hand en been vervoerd naar het ziekenhuis. Haar bromfiets raakte zwaar beschadigd, de auto raakte licht beschadigd.

Verkeersovertredingen

UTRECHT- Maandagavond is een man aangehouden na het negeren van een stopteken en het verlaten van de plaats van het ongeval. Agenten surveilleerden in de Beneluxlaan en zagen een auto rijden die door het rode verkeerslicht heen reed. Ze gaven hem een stopteken, waarop niet gereageerd werd. Verderop reed hij weer door rood in de richting van het Anne Frank Plein.

De agenten zijn achter de auto aan gegaan, waarbij snelheden van 100 km/u werden gehaald. Aangekomen bij het kruispunt Balijelaan-Croeselaan zagen de agenten een grote stofwolk op de Vondellaan. Daar was de auto tegen betonblokken aangereden en de bestuurder ging er lopend vandoor. Na een korte achtervolging is de man rond 22.55 uur aangehouden. De 31-jarige man uit Utrecht bleek gedronken te hebben en is ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op de Wittevrouwensingel is een man aangehouden nadat hij in een onverzekerde auto reed. Agenten zagen een auto een rare verkeersmanoeuvre maken, waarna ze de bestuurder controleerden. Het bleek dat de auto niet verzekerd was, ook het rijbewijs van de bestuurder was ongeldig verklaard. De auto is in beslag genomen en de 33-jarige man uit Amsterdam heeft een aantal bekeuringen gekregen.

Suiker en hennep

UTRECHT- Maandag is een hennepkwekerijtje ontdekt, nadat een man bloedend op straat lag. Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding van een bloedende man op de Trumanlaan. Ter plaatse werd de man die een hoofdwond had, behandeld door de GGGD. Tevens bleek de man suikerpatiënt te zijn en was zijn suikergehalte te laag, waardoor hij agressief en verward overkwam.

Nadat de 27-jarige man uit Utrecht wat suiker naar binnen had gewerkt, bleek dat hij op zijn hoofd was geslagen. Hij was hiermee een verkeerde woning ingelopen. De bewoner hiervan was net een vuilniszak weg aan het brengen en bij terugkomst trof hij de man aan. Hij probeerde de man buiten te helpen en belde de politie. Hoe de man de hoofdwond heeft opgelopen is onduidelijk.

Agenten hebben de 33-jarige man uit Utrecht nog wat vragen gesteld in zijn woning over de bloedende man, waar ze tot de ontdekking kwamen dat de man een kleine hennepkwekerij had. Deze werd ontmanteld en in totaal werden er 75 planten in beslag genomen.

Auto-inbreker in het water

UTRECHT- Maandag is een man aangehouden voor een auto-inbraak. Rond 19.40 uur kwam een getuige aan de balie van het bureau Marco Polo met de melding dat een man aan het inbreken was in een auto aan de Marco Pololaan.

Agenten zijn het bureau uitgerend en zagen mensen staan bij de auto die wezen in de richting van het park Transwijk. Ze zijn hierop het park in gerend en zagen de verdachte het water inspringen en naar de overkant zwemmen. De verdachte lag te spartelen in het water en ging uiteindelijk kopje onder. Door een agent is hij uit het water gehaald. Nadat ambulancepersoneel de 28-jarige man uit Rotterdam had onderzocht, kon hij worden ingeloten op het bureau.

Winkeldieven
UTRECHT- Maandag werden twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal. In een winkel aan het Godebaldkwartier deed een 42-jarige vrouw uit Utrecht haar boodschappen. Aan de kassa rekende de caissière, een 18-jarige vrouw uit Utrecht, voor de volle kar met boodschappen een veel te laag bedrag. Via videobeelden kwam personeel van de winkel hierachter en hield de twee vrouwen aan. Tegen de vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Niet terugbrengen na proefrit
UTRECHT- Op het Zandpad is maandag een man aangehouden voor het niet terugbrengen van een auto na een proefrit. Omstreeks 02.30 uur reed een getuige achter een auto die hij meende te herkennen. Hij had eerder een oproep op internet gezien van de verkoper dat de auto niet terug gebracht was na een proefrit. De man belde de politie die het kenteken kon natrekken.

De auto bleek inderdaad als gestolen te boek te staan. De getuige is achter de auto aan blijven rijden en gaf zijn positie door aan de politie. Op het zandpad is de weg geblokkeerd door meerdere voertuigen van de politie en kon de man worden aangehouden. De 25-jarige man uit Zeist is ingesloten in het bureau.

Vernieling
UTRECHT- Dinsdag is een man aangehouden nadat hij een aantal autoruiten had vernield. Rond 04.30 uur reden agenten van het mountainbiketeam op de Amsterdamsestraatweg. Daar kregen ze een melding dat op de 2e Daalsedijk een man autoruiten aan het inslaan was.

Op de Mariendaalstraat zagen ze een man lopen die aan het signalement voldeed en konden hem ook op heterdaad betrappen van het inslaan van ruiten. De 27-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.