Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 27 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: bromfietscontrole leidt tot 23 bekeuringen De politie heeft maandagochtend op de Parkallee en omgeving een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 28 bestuurders van bromfietsen gecontroleerd. Tien bromfietsers hadden alles in orde. Bij de overige achttien bestuurders was dit niet het geval. Er werden zeventien bekeuringen voor een te hoge constructiesnelheid uitgedeeld. Drie bestuurders reden zonder een bromfietscertificaat, in een geval werkte de voorrem niet en droegen twee bromfietsers geen helm. Ook zij kregen een bekeuring uitgereikt.

Groningen: dronken man voor vernieling aangehouden De politie heeft maandagavond op het Eemskanaal een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor vernieling. De dakloze man had een ruit van een toegangsdeur van een leegstaand pand vernield. Hij had de bedoeling om het pand te kraken. De politie trof de verdachte bij het pand aan. De man was in staat van dronkenschap. Hij werd vervolgens ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal vandaag voor de vernieling worden gehoord.

Groningen: militair rijdt door na ongeval
Een 24-jarige man uit Groningen is maandagmiddag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De Stadjer, tevens militair, was de controle over zijn auto op de Grote Beerstraat kwijtgeraakt, waarna hij vervolgens tegen een geparkeerde auto botste. Na het ongeval had de militair de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit achter te laten. Via getuigen kwam de politie de auto en de bestuurder van het voertuig op het spoor. De auto werd voor onderzoek in beslag genomen. De militair werd aangehouden door de Marechaussee en op het politiebureau gehoord. Het ongeval wordt door de Marechaussee afgehandeld.

Groningen: fietser onder invloed
De politie heeft maandagnacht op de Petrus Campersingel een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De politie had de fietser al vlak voor zijn aanhouding op de Meeuwerderweg liggend op de grond aangetroffen. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. De fietser mocht van de agenten lopend zijn weg vervolgen. De politieagenten zagen vervolgens de fietser op de Europaweg rijden en dat hij daarbij door het rode verkeerslicht reed. Hierop werd de man wederom gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat hij te veel had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de verdachte 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau te voet verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Regioberichten volgen later

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 090-8844 (lokaal tarief)