Sociaal en Cultureel Planbureau

Publicatie: "Trouwen over de grens. Achtergronden van partnerkeuze van Turken en Marokkanen in Nederland."

Beste lezer,

Vandaag is "Trouwen over de grens. Achtergronden van partnerkeuze van Turken en Marokkanen in Nederland." verschenen.

ISBN: 90 377 0087 x
224 paginas, prijs EUR 24,00

Hieronder volgt een beknopte samenvatting.

Maar liefst driekwart van alle in Nederland woonachtige Turken en Marokkanen die op zoek zijn naar een huwelijkspartner, vindt de ware in het land van herkomst. Een opmerkelijk gegeven, in politiek maar zeker ook in wetenschappelijk opzicht. Het roept vragen op over toekomstige migratiestromen, integratie en de manier waarop de keuze van een partner tot stand komt.
In dit boek worden de feiten met betrekking tot
trouwen over de grens op tafel gelegd. Het schept helderheid in de vele cijfers die in omloop zijn en biedt nieuwe inzichten in ontwikkelingen en verschillen tussen generaties.
Waar het boek vooral antwoord op
geeft, is de vraag waarom zoveel Turken en Marokkanen kiezen voor een partner over de grens. Om daar achter te komen zijn ook jonge Turken en Marokkanen geonterviewd. De vele citaten schetsen een levendig beeld van de wijze waarop hedendaagse jonge Turken en Marokkanen in Nederland omgaan met relaties. Jongeren die duidelijk op zoek zijn naar een eigen stijl. Ergens tussen die van onze ouders met een Europees tintje en de Europese met een tikje traditie in, zegt een ondervraagde.

Wilt u meer weten,
raadpleeg onze website: http://www.scp.nl/boeken/titels/2003-5/nl/metainfo.htm