Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 mei 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhouding i.v.m. verduistering schilderijen 03-039129
Enschede, Almelo en Zutphen
Vanaf eind maart 2003
Gisteren is reeds gemeld dat zondagavond een 32 jr. Enschedeer was aangehouden i.v.m. met een inbraak in een leegstaande woning aan de Keperstraat in Enschede.Na hierover te zijn afgehoord, werd hij opnieuw aangehouden. Nu voor het feit dat hij ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor het verduisteren van een 13 tal schilderijen bij kunstuitleencentra in Enschede. Almelo en Zutphen.Daarnaast bestaat het vermoeden dat hij hetzelfde feit heeft gepleegd bij nog meer kunstuitleencentra in het Oosten van het land. Dit moet nog verder worden onderzocht.In Enschede heeft hij in totaal 6 schilderijen geleend en niet terug gebracht, 2 van Corneille, 2 van Maja Wildevuur, 1 van Cees Willemsen en 1 van Jan Snoek. In Almelo gaat het om 3 schilderijen van Corneille en 1 van Karel Appel en in Zutphen om 3 schilderijen van respectievelijk Ed van Teeseling, Michel van Overbeke en Vincent van Ojen.De totale waarde van de 13 "geleende" schilderijen is ruim 11.600 euro.De zaak is in onderzoek.

Aanhouding na vernieling ruit
03-069297
Enschede, Slijpsteen
Maandag 26 mei, omstreeks 22.30 uur Door een getuige, een 48 jr. Enschedeer, werd gezien dat een jongen een ruit vernielde bij een bedrijfspand aan de Slijpsteen. De getuige trachtte de jonge vast te houden tot de komst van de politie, dit mislukte en de jongen was weggelopen. De getuige is met de politiemensen in de auto gestapt op zoek naar de jongen. Op de Mariastraat werd hij gesignaleerd en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en opgesloten.

Hennepplantage opgerold
03-068923
Enschede, Ir. ELC Schiffstraat Maandag 26 mei
Werd gemeld dat in een leegstaande woning aan de Ir. Schiffstraat in Enschede, een hennepplantage was aangetroffen. In verband met wateroverlast was er door medewerkers van een bedrijf waar de woning deel van uitmaakt, een onderzoek ingesteld. Zij hadden de plantage ontdekt.In een van de kamers werd een professionele kwekerij gevonden met ruim 900 planten. Tevens werden in de hal van de woning een aantal plastic zakken vol met restafval van eerdere oogsten aangetroffen.Alles is inclusief de apparatuur reeds vernietigd.De woning werd reeds ruim een jaar niet meer als dusdanig gebruikt en het is ook nog onbekend wie er verantwoordelijk is voor de plantage. Onderzoek wordt ingesteld.

Onder de Loep
03-
RTV Oost
Donderdag 29 mei a.s.
In het opsporingsprogramma "Onder de Loep" van RTV Oost, wordt a.s. donderdag de 29e, Hemelvaarstdag, aandacht besteed aan een drietal onderwerpen.Aan bod komen:·Digitaal rechercheren;·Gebruik en het gevaar van internet door met name jeugdigen en·Wat te doen bij een overval.De eerste uitzending is donderdagavond om 19.21 uur en wordt daarna iedere twee uur herhaald.

Aanrijding en rijden onder invloed 03-068796
Rossum, Ootmarsumsestraat
Maandag 26 mei omstreeks 07.05 uur Een 34-jarige automobilist uit Ootmarsum haalde een kraanwagen in. Het was mistig en hij dacht dat de weg vrij was. Uit tegenovergestelde richting naderde echter een 43-jarige automobilist uit Oldenzaal. Er werd krachtig geremd waardoor een frontale botsing voorkomen kon worden. Beide voertuigen raakten elkaar licht. Politieagenten vermoedden dat de 34-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde, hetgeen door de blaastest bevestigd werd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,79 promille. Tegen de 34-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole
03-069156
Almelo, Grotestraat
Maandag 26 mei '03
De politie heeft tussen 15.45 uur en 16.45 uur een controle gehouden op de Grotestraat. Het is in de Grotestraat niet toegestaan om daar tijdens de openingstijden van de winkels met fiets, bromfiets, auto of ander motorrijtuig (zonder vergunning) te rijden. Door de politie werden 7 fietsers en 3 automobilisten hiervoor bekeurd. Tevens werd er een bekeuring uitgeschreven aan een passagier van een bromfiets omdat deze geen helm droeg.

Snelheidscontrole lasergun
03-069371
Hellendoorn
Dinsdag 27 mei '03
Door de politie is vanochtend op de volgende locaties een lascontrole gehouden: Boschstraat: Tussen 6.30 uur en 7.00 uur van de 20 passanten reed niemand te hard.Ninaberlaan: Tussen 7.00 uur en 7.30 uur van de 104 passanten werden 7 bekeuringen uitgeschreven.Dalvoordeweg Tussen 7.40 uur en 8.00 uur van de 34 passanten werden 4 bekeuringen uitgeschreven.Op genoemde straten mag je niet harder rijden dan 50 km/u. Op de Dalvoordeweg werd de hoogste snelheid van 94 km/u gemeten. De politie heeft controle uitgevoerd op de Boschstraat naar aanleiding van klachten van omwonenden. Van de Ninaberlaan en Dalvoordeweg is bekend dat daar hard gereden wordt. Deze extra snelheidscontroles zullen in Hellendoorn en omgeving vaker plaats gaan vinden om de verkeersveiligheid te waarborgen. .