Tech*Ed Europe 2003 Barcelona: tien jaar Tech*Ed in Europa

Dinsdag 1 juli tot en met vrijdag 4 juli 2003

Schiphol-Rijk, 27 mei 2003 - Van 1 juli tot en met 4 juli a.s. vindt in Barcelona de tiende Microsoft Tech*Ed Europe conferentie plaats. Er worden bijna 6.000 bezoekers verwacht voor deze grootschalige technische conferentie, waarbij onder andere Microsoft Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003, Exchange Server 2003 en Office System 2003 tot de onderwerpen behoren.

Het programma van deze tiende Tech*Ed Europe telt ruim 220 technische sessies, waarbij zowel ontwikkeltools en -methodes aan bod komen, als belangrijke informatie voor ICT-professionals wordt verstrekt. De openingskeynote zal verzorgd worden door Sanjay Parthasarathy, corporate vice president van de Microsoft Platform & Strategy Partner Group. Hij zal in zijn keynote uitgebreid ingaan op hoe het Microsoft-platform gebruikt kan worden voor het bouwen van flexibele bedrijfsoplossingen. Jean-Philippe Courtois, CEO van Microsoft EMEA zal tijdens Tech*Ed Europe 2003 optreden als gastheer.

Kennismaking met 'softwarelegenden'
Dit jaar zal er voor het eerst tijdens Tech*Ed Europe een speciaal dagprogramma - op 4 juli - worden gewijd aan presentaties van zes legendarische softwareontwikkelaars, waarin zij hun expertise, kennis en tips delen met de bezoekers. Deze zes sprekers zijn:


* Don Box, auteur van 'Essential .NET, Volume 1: The Common Language Runtime';
* Billy Hollis, auteur van 'Fast Track VB.NET';
* Juval Lowy, auteur van 'Programming .NET Components';
* David Platt, auteur van 'Introducing .NET, Second Edition';
* Alex Homer, auteur van 'Professional ASP.NET Web Forms Techniques' en
* Dave Sussman, auteur van 'Beginning Dynamic Web Sites with Web Matrix'
Dit jaar vinden er tevens acht speciale seminars plaats vóór de officiële start van Tech*Ed Europe 2003, op maandag 30 juni. Deze sessies bieden geconcentreerde informatie over een aantal specifieke onderwerpen op het gebied van softwareontwikkeling en infrastructuren. De onderwerpen zijn:


* Migrating from Microsoft Visual Basic 6.0 to Visual Basic .NET;
* Building and End-2-End Application in a day with Microsoft .NET;
* Microsoft Windows Internals and Advanced Troubleshooting;
* .NET Essentials;

* XML & Web Services: Getting Value from Stuff you Don't Own;
* Enterprise Manageability;

* Active Directory Internals - Windows 2000 and Windows Server 2003;
* Intel Software College.

Bekendmaking winnaars van 'Imagine Cup'

Tijdens Tech*Ed Europe zullen ook de finalisten en winnaars van de ontwikkelaarscompetitie om de 'Imagine Cup' bekend worden gemaakt. Veertien teams uit verschillende landen hebben gestreden om het ontwikkelen en implementeren van de beste praktische oplossingen op basis van het Windows .NET Framework. Het thema van dit jaar was: 'Imagine a world where technology connects people, information, systems and devices'. Het prijzengeld bedraagt in totaal $50.000. De finalisten - afkomstig van universiteiten uit de hele wereld - zijn geselecteerd aan de hand van voorrondes en de uiteindelijke winnaars zullen tijdens de keynote op 1 juli bekendgemaakt worden. Bezoekers kunnen in de 'Imagine Cup'-sectie van het conferentieterrein de deelnemende oplossingen bekijken en kennismaken met de studenten.
Tech*Ed Netwerk
Ook dit jaar wordt tijdens Tech*Ed Europe weer een uitgebreid en geavanceerd netwerk geïnstalleerd, bestaande uit ruim 400 computers met toegang tot Internet en de Tech*Ed Europe 2003 Attendee Website. Iedere deelnemer krijgt een eigen e-mail account in Exchange 2003 toegewezen, voor het communiceren met collega's en sprekers. Er zullen tevens een groot aantal Wireless LAN-kaarten beschikbaar zijn, die voor de duur van de conferentie geleend kunnen worden. Hiermee kan met behulp van een notebook of PDA toegang verkregen worden tot het snelle draadloze netwerk dat in het gehele Conference Centre beschikbaar is.

Meer informatie over Tech*Ed Europe 2003 is te vinden op www.microsoft.com/europe/teched/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht