Provincie Noord-Holland

Ruim 3 miljoen euro voor cultuurfonds Noord-Holland

Gedeputeerde Staten (GS) stellen 1.633.609,- beschikbaar voor het Cultuurfonds Monumenten Noord-Holland. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Nationaal Restauratiefonds hebben het initiatief genomen om provinciale fondsen op te richten voor gemeentelijke en provinciale monumenten, inclusief beeldbepalende panden in beschermde stads- en dorpsgezichten in Noord-Holland. Zij hebben voor de provincie Noord-Holland ruim 1,6 miljoen beschikbaar gesteld. GS hebben zich bereid getoond dit bedrag te verdubbelen zodat er een fonds gevormd kan worden van ruim 3.267.218,-.

Uit dit fonds zullen laagrentende leningen worden verstrekt voor restauraties aan genoemde monumenten. Rente en aflossing zorgen ervoor dat er altijd geld terugvloeit in het fonds. Hierdoor is de continuïteit gewaarborgd en blijft er altijd geld beschikbaar voor de monumentenzorg in Noord-Holland.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is beheerder van het fonds en het Nationaal Restauratiefonds zorgt voor de administratieve en financiële afwikkeling.

Inlichtingen voor de pers

Marieke Ottevanger, afd. communicatie, tel. (023) 5144007

Prins Bernhard Cultuurfonds: Jeanine Perryck, tel. (020) 520 61 43 Marieke Ottevanger 27-5-2003 8:38:00