Gemeente Zoetermeer

Verloop Diftar-project wordt steeds duidelijker

De Onderzoekscommissie Diftar is donderdag 15 mei 2003 gestart met de openbare verhoren. Dit in het kader van haar onderzoek naar het verloop van het proces gericht op invoering van gedifferentieerde tarieven en ondergrondse inzameling. Voorafgaand aan deze verhoren heeft de commissie het dossier bestudeerd en informatieve gesprekken gehouden met onder meer ambtenaren en politici.

Sinds 15 mei 2003 zijn vier ambtenaren verhoord die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het project. Gisteren stond de eerste politicus voor de commissie, de heer Scheffer (Financiën, VVD). Hij was tijdens de vorige college periode één van de twee wethouders die verantwoordelijk was voor het project. Vrijdag 23 mei is het volgende verhoor gepland. Dan wordt de andere verantwoordelijke wethouder uit de vorige collegeperiode door de commissie verhoord. Dit is de heer Heidema (Milieu, CU/SGP).

De wethouders die namens het College van B&W in november 2002 de Gemeenteraad hebben geadviseerd de gedifferentieerde tarieven niet in te voeren, worden ook verhoord; op 27 mei de heer Haan (Financiën, PvdA) en de dag daarna de heer Roerig (Milieu, CDA). Het laatste verhoor is gepland op 3 juni 2003. Voor die dag is de heer Huisman (D66) uitgenodigd.
Afhankelijk van de resultaten van de verhoren bepaalt de commissie daarna of nog meer personen in het openbaar gehoord zullen worden.

Wilt u op de hoogte blijven van de openbare verhoren van de Diftar-onderzoekscommissie? De verslagen van de openbare verhoren zullen na vaststelling gepubliceerd worden op Internet: www.zoetermeer.nl.

Laatste wijziging: 27-05-2003