Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 28 MEI 2003 alle gemeentelijke afdelingen en diensten zijn op donderdag 29 en vrijdag 30 mei gesloten.
De volgende aanvragen om een lichte bouwvergunning zijn ingediend:
* 19-05 veranderen gevel Waldadrift 2B, Bedum;
* 19-05 plaatsen tuinhuisje De Vlijt 49, Bedum.
* 20-05 veranderen kantoor Boterdiep Wz41, Zuidwolde;
* 20-05 vernieuwen en vergroten ligboxenstal Stadsweg 51, Onderdendam;

* 22-05 vernieuwen dakbedekking Sportlaan 10, Bedum;
* 22-05 plaatsen kanosteiger nabij Ter Laan 14, Bedum.
* 23-05 verwijderen asbesthoudende dakbeplating Stationsweg 10, Bedum;

* 23-05 verwijderen asbesthoudende dakbeplating Trompstraat 24, Bedum.
De volgende sloopvergunning is verleend:

* 21-05 slopen berging Ter laan 25, Bedum. voorbereidingsbesluit
De gemeenteraad van Bedum heeft bij besluit van 22 mei 2003 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* a) de uitbreiding van het bedrijventerrein in Bedum, ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein;

* b) de aanleg van een brug over het Boterdiep en een rotonde nabij de Waldadrift in Bedum.

Het raadsbesluit met bijbehorende tekening ligt met ingang van 2 juni 2003 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling VROM (werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur/13.30 tot 16.00 uur). Het raadsbesluit treedt in werking op 2 juni 2003. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen deze termijn een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum. Tegelijkertijd kan om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de President van de rechtbank Groningen, Postbus 150, 9700 AG Groningen.

wijziging bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Bedum maken op grond van artikel 11, vijfde lid van de Wet op de ruimtelijke ordening het volgende bekend: Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen hebben bij besluit van 6 mei 2003, nr. 2003-06471/19, RP een wijziging van het bestemmingsplan BUITENGEBIED goedgekeurd. De wijziging betreft de toekenning van een bebouwingsvlak, voor het verplaatsen van de veehouderij aan Noordwolderweg 124 te Bedum naar een andere locatie aan de Noordwolderweg.
De mededeling over de goedkeuring, het wijzigingsplan en het bestemmingsplan BUITENGEBIED liggen vanaf 2 juni 2003 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling VROM (werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur/13.30 tot 16.00 uur).
Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

luierrecycling

Het luierrecyclingproject van de gemeente begint vorm te krijgen. De luierinzamelpunten bij de drie kinderdagverblijven (Holle Bolle Gijs, Beertje Paddington en Hamertje Tik) worden steeds vaker gevonden en gebruikt. Onlangs moest de inzamelcapaciteit zelfs al worden vergroot !
De inzamelcapaciteit in de gemeente bedraagt nu ongeveer 2.500 liter luiers per week. Er kan op jaarbasis 32,5 ton aan luiers ingezameld worden.
Gebruikte luiers moeten in goed afgesloten witte of doorzichtige zakken in de containers gedeponeerd te worden. Er zijn ook speciale plastic luierzakken te koop bij apotheek Kamphuis aan De Vlijt 4 in Bedum .
In de containers kunt u ook incontinentiematerialen kwijt. Met het project wordt beoogd de druk op het milieu enigszins te verminderen.
De praktijk is dat een kind in de periode tot aan de zindelijkheid rond de 5000 luiers gebruikt. Al die luiers belanden doorgaans gewoon in de grijze container om vervolgens bij de afvalverwerking te worden verbrand. De luiers die met dit project worden ingezameld, worden echter gerecycled. Dit gebeurt in Arnhem, waar het bedrijf Knowaste een fabriek heeft gebouwd, waar babyluiers en incontinentiemateriaal wordt hergebruiken. Uit de materialen worden papier en kunststof teruggewonnen en vervolgens hergebruikt (o.a. in schrijfpapier en tuinmeubelen). Uit het overgebleven slibafval wordt eerst groene energie gewonnen; daarna wordt het verwerkt tot compost. Tenslotte wordt het afvalwater biologisch afgebroken. Op deze manier blijft er niets over. Alles wordt dus hergebruikt !
Het milieurendement mag er zijn: de hoeveelheid `grijs' afval neemt af, maar bovendien worden per kind 6 bomen, 8000 liter water en een hoeveelheid energie die vergelijkbaar is met 190 liter dieselolie, uitgespaard.
Woensdagen van 10.30 tot 11.30 uur, Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder Het spreekuur voor jeugdhulpverlening Hajon komt op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) te vervallen.