Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-05-2003
persberichten dinsdagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

B>

Brandstichter aangehouden

WESTERBORK - De politie heeft maandagavond na overleg met justitie een 55 jarige inwoner van Westerbork aangehouden en ingesloten. Hij wordt verdacht van brandstichting in een leegstaande bungalow op een recreatiepark aan de Gagelmaat in Westerbork. De man had de eigenaar van de bungalow en mensen van de brandweer verteld dat hij de brand had gesticht. Hij zou dat hebben gedaan omdat hem de huur zou zijn opgezegd. De bungalow brandde geheel uit en de naastegelegen woningen liepen rook- en waterschade op.

Reeën gedood in verkeer

MEPPEL - SCHOONEBEEK - PESSE - ASSEN - Bij diverse verkeersongevallen zijn maandagavond / nacht vier reeën gedood. Een 47 jarige automobilist uit Geesbrug kreeg op de Hoogeveenseweg in Meppel een overstekende ree voor de auto. Hetzelfde overkwam een 24 jarige bestuurder op de Europaweg in Schoonebeek. Een 44 jarige automobiulist uit Meppel kon op de weg Pesse - Meppel een plotseling overstekende ree niet meer ontwijken en een taxichauffeur uit Assen kreeg op de afrit Assen Noord een ree voor zijn auto.

Gewonden bij verkeersongeval

EMMEN - Bij een verkeersongeval op de N34 bij Emmen zijn maandagmiddag vier mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Het ongeluk gebeurde toen een 66 jarige automobilist uit Stadskanaal bij het linksaf slaan een tegemoetkomende auto over het hoofd zag. Van de tegemoetkomende auto zijn de 57 jarige chauffeur en twee inzittenden van 42 en 11 jaar met hoofdzakelijk zware kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer is ter hoogte van de afslag Emmen Noord van de N34 tijdelijk omgeleid.

Snorfietsster aangereden

BEILEN - Een 77 jarige snorfietsster uit IJmuiden is maandagmiddag met ernstig hoofdletsel overgebracht naar een Groninger ziekenhuis. De vrouw fietste met haar man over de Musels in Beilen en werd bij het linksaf slaan gegrepen door een inhalende auto, bestuurd door een 56 jarige man uit Dwingeloo.

Alcohol en verkeer

RODEN - ASSEN Een 47 jarige automobiliste uit Roden is maandagavond op de Dorth in haar woonplaats van de weg gehaald met een een alcoholpromillage van ongeveer 1,1. Haar auto bleek bovendien geen APK te hebben.

Een 30 jarige automobilist uit Assen liep maandagnacht tegen 03.00 uur tegen de lamp op de Overcingellaan in Assen. Hij scoorde 0,7 promille en kwam er van af met een rijverbod en een boete van 190 euro.

Snorfiets weg

ASSEN - Onbekenden hebben het afgelopen weekeinde bij een inbraak in een schuurtje achter een woning aan het Zuidenveld in Assen een snorfiets gestolen. Om in de schuur te komen zijn de deur en een kozijn vernield.

Winkeldiefstal

DIEVER - De politie heeft maandagmiddag in Diever een 35 jarige vrouw uit Deventer aangehouden. Personeel van een drogisterij aan de Hoofdstraat betrapte haar toen ze diverse artikelen uit de verpakking haalde en de alarmstickers verwijderde. De vrouw kreeg een dagvaarding voor snelrecht mee naar huis.

Rolsteiger weg

GIETEN - Een bouwbedrijf uit Assen heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van een rolsteiger van zon 3800 euro. De steiger werd gebruikt bij de bouw van woningen op het voormalig Udematerrein in Gieten. Volgens de gedupeerde aannemer moet bij het vervoer van de steiger een bestelbus of een aanhangwagen gebruikt zijn.

De politie roept getuigen op zich te melden.

Ruiten ingegooid

EMMEN - Een hockeyclub uit Emmen zit met een forse schadepost nadat het afgelopen weekeinde 13 ruiten van het clubhuis aan de Meerdijk zijn ingegooid. De schade wordt geschat op zon 1500 euro.