Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-05-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.15 u) Dinsdag, 27 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; binnenbrand
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 13.40 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Manshaag. Bleek dat in een flatwoning door nog onbekende oorzaak een brand was ontstaan. De bewoner die tengevolge van de binnenbrand brandwonden had opgelopen aan ondermeer zijn armen, was al door anderen naar buiten op straat gebracht. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De brandweer heeft de binnenbrand geblust (omstreeks 14.05 uur gaf de brandweer het sein brand meester). De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak van de binnenbrand.

Maastricht; met pistool op stap
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie informatie dat er in een horecagelegenheid aan het Vrijthof in Maastricht iemand aanwezig was die vermoedelijk een vuurwapen bij zich had. De politie die snel ter plaatse ging heeft in de lokaliteit een nog onbekende man aangehouden, die zich daartegen overigens flink verzette. De man bleek inderdaad een pistool bij zich te hebben. Het vuurwapen werd in beslag genomen en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; aangehouden
De politie heeft afgelopen maandagavond op de Poststraat in Maastricht een 22-jarige automobilist uit Maastricht aangehouden. Bij een (verkeers-)bekeuringssituatie weigerde de verdachte op een gegeven moment medewerking en hij werd dan ook aangehouden. Daartegen verzette de verdachte zich waarbij hij allerlei beledigingen uitte in de richting van de politie-agenten. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht op de Chambertinlaan in Maastricht van een 21-jarige automobilist uit Geleen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij
1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige motorbestuurder uit Bassenge (B). Die werd afgelopen maandag betrapt toen hij met zijn motor met hoge snelheid door de bebouwde kom van Maastricht (Bieslanderweg) reed, waarbij een snelheid werd gemeten van 104 km p/u terwijl in de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 50 km p/u. Op de Cannerweg, voor de grens werd de verdachte staande gehouden en geconfronteerd met zijn gepleegde snelheidsovertreding. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Valkenburg / Margraten; snelheidscontroles
De politie (het Verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen maandag radar snelheidscontroles gehouden op de Daalhemerweg en Emmaberg in Valkenburg. Hierbij bekeurde de politie totaal 75 voertuigbestuurders die ter plaatse geldende maximum snelheid overtraden (krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km p/u.
In margraten, op de Eijkerweg en op de Eijkerstraat bekeurde de politie maandag totaal 90 voertuigbestuurders die er te hard reden. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 68 km p/u.