Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-05-2003
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.20 u) Dinsdag, 27 mei 2003

District Heerlen

Heerlen; in gestolen auto
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Valkenburgerweg in Heerlen van een tweetal inzittenden van een auto bleek dat de auto waarin zij zaten was gestolen. Beide inzittenden, een 42-jarige man uit Heerlen en een 34-jarige vrouw uit Heerlen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen auto waarin het tweetal zat werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht op de Spoorsingel in Heerlen van een 32-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim
1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; rijbewijzen ingevorderd
De politie heeft afgelopen maandag het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Oud Meverlee (B) en van een 25-jarige automobilist uit Wjewoda Warminsko-Mazurski (P). De Belg werd op de autosnelweg A-76 in Heerlen betrapt toen hij daar met een snelheid reed van zo`n 179 km p/u en de Pool op de Einderstraat in Heerlen toen hij daar met een snelheid van zo`n 100 km p/u reed. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide automobilisten terzake overtreding van de geldende maximumsnelheid.