Politie IJsselland


Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen1
Maandag26-mei-2003 07:00 uur tot Dinsdag27-mei-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---


TWEE RIJBEWIJZEN INGEVORDERD


Weer konden twee snelle rijders in het Vechtdal hun rijbewijs inleveren.
Tijdens controles met de videoauto op 26 mei werden een 41 jarige inwoner uit Slagharen en een 25 jarige man uit Geesteren voor respectievelijke overschrijdingen van 68 en 71 kilometer per uur bekeurd. Gecointroleerd werd op de Hoofdweg in De Krim en de Rijksweg in Sibculo.
---


Persbericht

27 mei 2003

Intensieve snelheidscontroles Vechtdal:
44 rijbewijsinvorderingen in een maand

Sinds half april controleert Politieregio IJsselland intensief op grove snelheidsovertredingen op de wegen in het Vechtdalgebied. In een maand tijd moest de politie 44 rijbewijzen invorderen van bestuurders die 50 kilometer per uur of meer te hard reden. Verder werden nog eens 179 processen-verbaal gegeven aan automobilisten en motorrijders die 30 kilometer per uur te hard reden. Het snelheidsproject in het Vechtdalgebied duurt tot begin juni.

Politieregio IJsselland controleert van half april tot half juni intensief op de wegen in het Vechtdalgebied, met laserguns en de onopvallende videosurveillanceauto. Daarbij richt zij zich vooral op excessieve snelheidsovertreders, die vaak ook ander gevaarlijk rijgedrag vertonen. De ervaring leert dat juist in de voorjaarsmaanden tijdens feestdagen en evenementen als de Raalte Races en de TT een aantal, vooral jonge bestuurders zich bij lange na niet aan de maximum toegestane snelheid houden.
Van de in totaal 44 ingevorderde rijbewijzen, waren er 20 van bestuurders in leeftijd variërend van 18 tot 25 jaar, 24 rijbewijzen waren van bestuurders vanaf 26 jaar. In totaal negen beginnende bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij 50 kilometer per uur of harder reden en liepen zo 'strafpunten' op.
De '30+' overtreders kregen niet alleen een fikse boete, maar ook een aantekening bij het Openbaar Ministerie van hun overtreding. In de groep 18 - 25 moest de politie 56 processen-verbaal geven aan bestuurders die 30 kilometer of meer te hard reden. In totaal 123 bestuurders van 26 jaar of ouder kregen ook een boete vanwege een minimale snelheidsovertreding van 30 kilometer per uur te hard.

Einde bericht


Politie IJsselland