FNV

@ card-bombardement voor een socialer Europa

Een massale emailactie aan het adres van de Europese Conventie voor een socialere Constitutie. Die actie maakt een groot aantal organisaties dinsdag 27 mei bekend op het congres van het Europees Verbond van Vakverenigingen (EVV) in Praag. Aan de actie - een initiatief van de Nederlandse vakcentrale FNV en europarlementariër Ieke van den Burg - nemen naast vakbonden ook politieke partijen en NGO's deel. Een brede coalitie die eerder gezamenlijk bewerkstelligde dat de Conventie een sociale werkgroep in het leven riep.

De deelnemers aan de actie constateren dat het Presidium van de Conventie, onder leiding van Giscard d'Estaing, de standpunten van de sociale werkgroep van de Conventie, sociale partners en NGO's onvoldoende overneemt. Vrijwel alles wat de sociale kant van Europa in dit fundament moet verankeren, krijgt geen plek. Op 20 juni neemt de EU op de Top van Thessaloniki besluiten over de Conventie, in feite een Europese grondwet. Een laatste snelle en breed gedragen actie kan dat standpunt positief beïnvloeden.

De @ card-actie, die twee weken duurt, wordt bekend gemaakt op de dag dat Giscard d'Estaing aanwezig is als spreker op het EVV-congres. Daar krijgt de Franse Conventievoorzitter een levensgrote @ card met de eisen van de actievoerders overhandigd. Ook willen zij met hun actie de burgers van Europa op een moderne manier de mogelijkheid bieden zelf hun stem te laten horen voor een sociaal Europa.

Mensen die Gisgard en zijn Conventie een @ Card willen toesturen kunnen die vinden op de websites van de deelnemende organisaties waaronder: www.fnv.nl en www.etuc.org

Meer informatie: FNV Voorlichting, Paulus Plas 06 22971859

27 mei 03 11:58