Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-05-2003
1e persbericht van dinsdag 27 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fellenoord is maandag om 20.50 uur een 60-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Hij had gedronken en blies ruim 0,7 promille. Hij kreeg een boete van 190,=.

Eindhoven: Prostituee aangehouden
Een 24-jarige vrouw zonder vaste woonplaats is maandag om 21.35 uur op de Beukenlaan aangehouden. De politie had gezien dat zij op de Daguerrestraat in de auto van een klant stapte. Zij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook de klant kreeg een bekeuring.

Helmond: Burenruzie
Op het Overijsselplantsoen is maandag om 20.35 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden. Dat gebeurde na een ruzie met een 60-jarige buurtgenoot. Deze laatste had de verdachte geduwd toen die hem in de brandgang met de fiets bijna omver reed. De verdachte kwam even later terug met een stuk hout en sloeg de 60-jarige man. Het slachtoffer had enkele blauwe plekken. De verdachte kon na verhoor naar huis.

Helmond: Zakkenroller
Een 47-jarige Helmondse vrouw is maandag rond 16.30 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw was aan het winkelen in de Heistraat. Toen zij iets wilde afrekenen was haar handtas uit de boodschappentas verdwenen. In de tas zat een portemonnee met 30,= en een gsm.

Helmond: Automobilist rijdt door na aanrijding
Op het Stephanusplein is dinsdag om 2.20 uur een 22-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man was met zijn auto op de Mierloseweg tegen een geparkeerde auto gereden. Daarna was hij doorgereden. De politie vond hem op het Stephanusplein. Het was niet duidelijk of hij een rijbewijs heeft. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Best: Inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. De ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit de winkel zijn sigaretten en telefoonkaarten gestolen.

Budel Dorplein: Velgendief op heterdaad betrapt Op de Sepulchrestraat is dinsdag om 1.55 uur een 63-jarige man uit Weert aangehouden. Hij werd door buurtbewoners betrapt toen hij bezig was de velgen van een geparkeerde auto te stelen. De Weertenaar probeerde nog weg te komen door de buurtgenoten te slaan maar zij konden hem in bedwang houden. De gewaarschuwde politie nam de verdachte over en sloot hem in voor verder onderzoek.

Deurne: Inbraak
Dinsdag rond 3.15 uur is ingebroken in een benzinestation aan de Liesselseweg. Er is een ruit vernield en uit de winkel zijn sigaretten gestolen. Hoeveel is onbekend.

Nuenen: Woninginbraken
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in twee woningen. Bij een derde woning werd de inbreker door de bewoner gestoord.


- Bij een woning aan de Kuifmeeshof de voordeur open gemaakt. Uit de woning is een portemonnee met pasjes en 55,= weggenomen.


- In dezelfde nacht is ingebroken in een woning aan de Wielewaallaan. Hier is de voordeur opengebroken. De bewoner mist twee tassen met pasjes, autopapieren en geld, ongeveer 200,=.


- Bij een woning aan de Wederikdreef bemerkte de bewoner dat er ingebroken werd. De inbreker kon ontkomen. Het zou gaan om een man van tussen de 20 en 25 jaar oud, blauwe spijkerbroek en zwart leren jack. Hij liep weg in de richting van Vallestap.

Gemert: Fietsen weggenomen uit schuur
Uit een onafgesloten schuur bij een woning aan de Heuvel zijn maandagavond twee mountainbikes gestolen. Ze zijn allebei van het merk Specialized, een rode en een zwarte.

Valkenswaard: Lastige vrouw aangehouden
In haar woning aan de Nieuwe Waalreseweg is dinsdag om 5.10 uur een 42-jarige vrouw aangehouden. De vrouw veroorzaakte veel overlast voor de buurt door te schreeuwen en te gillen. Ook had zij verschillende voorwerpen tegen de deur van een buurtgenoot gegooid. De vrouw is voor verder onderzoek de cel ingegaan.