Arcadis NV


---


Arjan Knottnerus
010 2532141

Arnhem, 23 mei 2003

ARCADIS en Edel Grass leggen kunstgras voor FC Cambuur

Eerste divisie-voetbalclub FC Cambuur speelt in het nieuwe seizoen alle thuiswedstrijden op een kunstgrassysteem van Edel Grass/ARCADIS. Als één van de eerste organisaties in het betaalde voetbal laat FC Cambuur het natuurgras van het stadionveld vervangen door rubberingestrooid kunstgras.

De voordelen van kunstgras voor voetbal worden door veel voetbalverenigingen erkend. Het veld is altijd bespeelbaar, onder alle weersomstandigheden. De kwaliteit is constant en de speleigenschappen zijn dezelfde als die van een natuurgrasveld. De nieuwe generatie rubberingestrooide kunstgrasvelden zijn daarmee een volwaardig alternatief voor het natuurgrasveld. Het kunstgrasveld dat gerealiseerd gaat worden in het stadion van FC Cambuur is topkwaliteit. De nieuwste ontwikkelingen zijn in het ontwerp doorgevoerd.

ARCADIS realiseert de onderbouw van het kunstgrasveld die voldoet aan de hoogste sporttechnische eisen. Het speciale kunstgrastapijt wordt geproduceerd en geïnstalleerd door Edel Grass, tevens hoofdaanemer van het project. Ten Cate Thiolon uit Nijverdal heeft de kunstgrasvezels ontwikkeld.
ARCADIS, Edel Grass en Ten Cate Thiolon werken ook samen in het kunstgrasproject Amsterdam ArenA / AFC Ajax. De combinatie Ten Cate/ARCADIS is hoofdaannemer van het UEFA kunstgrasproject bij voetbalclub Heracles dat eveneens dit jaar gerealiseerd zal worden.

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Zij neemt verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in deze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS telt 8500 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 850 miljoen genereren. ARCADIS is resultaatgericht, investeert voortdurend in kennis en vaardigheden, zodat opdrachtgevers maximale waarde kan worden geboden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.

© ARCADIS, nv. All rights reserved.