Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Feestelijke prijsuitreiking Sud-Ouest Weken bij Hans Moolenaar Wijnkoperij

Dit voorjaar scheen in Nederland tijdelijk een Franse zon. Meer dan 30 restaurants (o.a. aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers, Alliance Gastronomique Néerlandaise, Relais du Centre en Jeunes Restaurateurs d'Europe) en 1 hotelschool namen deel aan de grote Sud-Ouest campagne en serveerden gedurende twee weken een speciaal menu omlijst met fraaie wijnen uit de veelzijdige wijnregio Sud-Ouest.

Op maandag 26 mei werden de beste, origineelste prestaties tijdens deze grootschalige promotie-actie beloond met een aantal fraaie prijzen. De prijsuitreiking vindt plaats bij Hans Moolenaar Wijnkoperij te Bloemendaal, een importeur die de wijnen uit de Sud-Ouest sinds jaar en dag een warm hart toe draagt en die dit jaar tevens zijn 15-jarig jubileum viert. De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een proeverij met Sud-Ouest-wijnen (i.s.m. de Belgische importeur Vincent Wijnagenturen), terwijl Restaurant Chapeau! te Bloemendaal de culinaire omlijsting voor zijn rekening nam.

De winnaars
Drie restaurants ontvingen op grond van hun presentatie van de wijnstreek als hoofdreis een geheel verzorgde gastronomische reis naar de Sud-Ouest:


- Die Drie Haringhe in Enkhuizen
Uitstekend voorbereide presentatie, kookstijl sluit perfect aan bij de wijnen. Fraaie menu- en wijnkaarten voor het evenement en een sfeervolle aankleding van de tafels.


- Villa De Blanckenborgh in Haaksbergen
Compleet 6-gangenmenu ('Tour d'Asperges') gecreëerd dat geheel was afgestemd op de Sud-Ouest wijnen. Alle Sud-Ouest wijnen tevens per glas geserveerd, hetgeen uitgebreide kennismaking met de wijnstreek mogelijk maakte.


- Savelberg in Voorburg
Het summum qua wijn en spijs-presentatie.

Extra prijzen

- De Smederij in Enkhuizen - meest verrassende wijn-spijscombinatie met licht zoete Jurançon.
- Hotelschool ROC Amsterdam - grote selectie wijnen, speciaal menu in hotelschoolrestaurant, bijna 500 couverts verkocht. Breed opgezet en educatief.
Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:
Voor meer informatie en/ of vragen kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association
Contactpersoon Carsten Klint
Oude Schans 11
1011 KR AMSTERDAM
T: +31 (0)20 - 625.12.98
F: +31 (0)20 - 624.50.28