Ingezonden persbericht


Network associates verbetert proactief beheer van beveiligingsbeleid met mcafee epolicy orchestrator 3.0

McAfee ePolicy Orchestrator 3.0 biedt centraal beheer van netwerkbeveiliging

AMSTERDAM, 26 Mei 2003 McAfee® Security, een productgroep van Network Associates® (NYSE:NET), introduceert McAfee ePolicy Orchestrator" versie 3.0, waarmee bedrijven hun beveiligingsbeleid met ongeëvenaarde snelheid kunnen updaten, en het gebruiksgemak en inzicht in het netwerk kunnen verbeteren. McAfee ePolicy Orchestrator is schaalbaar tot meer dan 250.000 nodes per server, waardoor veranderingen in het beleid snel en efficiënt kunnen worden doorgevoerd en de administratie wordt vereenvoudigd. De ePolicy Orchestrator console is met meer dan 20 miljoen beheerde nodes één van 's werelds populairste instrumenten voor het beheer en de uitvoering van beveiligingsbeleid.

Nieuwe toepassingen in ePolicy Orchestrator 3.0 zijn onder andere:
· McAfee Express Global Updating update tot 50.000 systemen per uur, inclusief verificatie;
· McAfee ePolicy Orchestrator Fusion Services vergroot de mogelijkheid om applicaties van andere leveranciers te beheren;
· McAfee Small Business Wizard for SMB maakt eenvoudige en snelle inzet van beveiliging voor MKB mogelijk, in vijf simpele stappen;
· Improved Usability and Visibility verbetert inzicht in beveiligingsniveaus met behulp van nieuwe rapportage, centrale administratie van verschillende servers met één console;
· Enhanced Mobile User Functionality maakt hervatbare en uitstelbare updates vanaf de dichtstbijzijnde server mogelijk.
"Wij zochten een product dat controle op de naleving van ons beveiligingsbeleid mogelijk maakt," aldus Alvin Mills, security manager van Texas Tech University Health Sciences Center. "McAfee ePolicy Orchestrator biedt ons hiervoor de benodigde gecentraliseerde managementfunctionaliteiten. Bovendien biedt het ons de mogelijkheid om software van andere leveranciers te beheren, zodat alle systemen op ons netwerk volledig in overeenstemming zijn met ons beveiligingsbeleid."

McAfee Express Global Updating is een nieuwe functionaliteit in ePolicy Orchestrator, waarmee de snelheid van updates dramatisch wordt verhoogd. Dit gebeurt met behulp van Super Agents, die de update load distribueren over het hele netwerk. Met McAfee Express Global Updating kunnen IT-managers tot 50.000 systemen per uur updaten, inclusief verificatie. Hierdoor kan fors op bandbreedte worden bespaard en kan er sneller op nieuwe bedreigingen worden gereageerd.

ePolicy Orchestrator was de eerste console waarmee antivirustechnologie van verschillende leveranciers kan worden beheerd; deze functionaliteit is nu verder uitgebreid met intergatiemogelijkheden voor verschillende nieuwe technologieën. Met ePolicy Orchestrator Fusion Services kunnen IT-managers de controle en zichtbaarheid uitbreiden tot verschillende applicaties van andere leveranciers. De Fusion Services zijn vooral bedoeld voor grote, internationale bedrijven en worden verzorgd door het Network Associates Expert Services team.

Naast multinationals heeft McAfee Security ook aan de behoeftes van kleine en middelgrote bedrijven gedacht met de toevoeging van de McAfee Small Business Wizard. Hiermee kunnen bedrijven met minder dan 250 gebruikers snel een beveiligingsbeleid ontwikkelen en implementeren in vijf eenvoudige stappen. Omdat er geen specifieke, gedetailleerde kennis op het gebied van beveiliging en virussen meer nodig is, kunnen IT-managers op eenvoudige wijze een beleid dat speciaal is ontworpen voor kleinere bedrijven opzetten. De automatische updates en controle van het beleid beginnen dan meteen na de installatie. MKB-bedrijven profiteren met de Small Business Wizard van alle functionaliteiten die ePolicy Orchestrator biedt.

"Beleidsinstrumenten zijn de hoeksteen van netwerkbeheer en beveiligingsbeleid. Controle van dat beleid op een eenvoudige manier is vandaag de dag een noodzaak voor bedrijven, of ze nou groot of klein zijn," aldus Chris Christiansen, vice president Security Products en Infrastructure Software van IDC. "Technologie waarmee IT-managers de beveiliging van een compleet netwerk kunnen updaten in een zo kort mogelijke tijd is essentieel voor bedrijven die hun kwetsbaarheid voor kwaadaardige codes en andere internetbedreigingen willen verminderen."

Bouwend op ePolicy Orchestrator's kracht op het gebied van zichtbaarheid van het beveiligingsbeleid heeft McAfee twee nieuwe executive security summary reports toegevoegd. Deze simpele samenvattingen bieden een direct, compleet overzicht van de beveiliging in een eenvoudig te lezen, grafisch format. Met één druk op de knop kunnen netwerkbeheerders met deze rapporten de kwetsbare plekken in het netwerk opsporen.

Aangezien telewerken steeds normaler wordt binnen bedrijven kunnen netwerkbeheerders met ePolicy Orchestrator nu ambulante gebruikers net zo effectief controleren als vaste netwerkgebruikers. Ambulante werknemers kunnen tijd en bandbreedte besparen door automatisch updates te ontvangen van de dichtstbijzijnde bron. Omdat updates kunnen worden onderbroken en weer hervat, hebben ambulante werknemers ook meer vrijheid zonder de beveiliging te veronachtzamen.

Tenslotte biedt ePolicy Orchestrator 3.0 de mogelijkheid om alle McAfee updates, inclusief DATs, Extra DATs, engines, hot fixes, patches en service packs te organiseren vanuit een gecentraliseerde console. Deze updates kunnen zowel volledig geautomatiseerd of handmatig worden verzorgd, al naar gelang de wensen van de IT-manager.

Beschikbaarheid
McAfee ePolicy Orchestrator 3.0 zal vanaf eind mei wereldwijd beschikbaar zijn. Meer informatie en prijzen treft u aan op http://www.mcafeesecurity.com

McAfee Security
McAfee Security is een productdivisie van Network Associates en beschermt bedrijven tegen beveiligingsbreuken, virusaanvallen en 'blended threats'. McAfee Security biedt uitgebreide netwerkbescherming dankzij geavanceerde technologieën voor antivirus, encryptie, desktop firewall, indringerdetectie, kwetsbaarheidanalyses en online managed services. Alle McAfee Security producten en diensten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirusonderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft remedies ontwikkeld voor grote virusuitbraken zoals LoveLetter, CodeRed en Nimda.