Persberichten - 27/05/2003

Productinnovatie van Barco opnieuw een succes

Barco maakt positieve marktrespons bekend op zijn bekroonde iQ® projectorenreeks

Barco meldt dat de innovatieve projectoren uit de iQ (Pro) reeks enthousiast werden onthaald door de markt voor toepassingen in bedrijven, onderwijs- en overheidsinstellingen. In 2002 ontving de iQ (Pro) reeks vijf prijzen uit de sector voor zijn geavanceerde technologie die IT en AV (audiovisuele media) integreert in een intelligente visualisatie-oplossing.

België, Kortrijk 27 mei 2003 - Een belangrijke eigenschap van de iQ Pro reeks is de geavanceerde netwerkfunctionaliteit. Dirk Hendrickx, Business Unit Manager van Barco Presentation licht toe: In het ontwerp van de projector is een krachtige computer server geïntegreerd. Daardoor maken de iQ Pro projectoren vergaderingen op afstand tussen twee kantoren mogelijk, wat in het voordeel is van de bedrijfsefficiëntie. De besturing van een projector kan via LAN onmiddellijk naar een andere vergaderlocatie worden overgedragen. Met andere woorden, als er in een kantoor in Europa wijzigingen worden aangebracht aan een rekenblad, dan kunnen die in real time bekeken worden in het kantoor in de VS, en omgekeerd. Daarnaast kunnen gegevens en beelden vlot over het netwerk naar elke vergaderlocatie worden doorgestuurd. Dankzij real time interactie en uitwisseling van bestanden tussen vestigingen die ver uit elkaar liggen wordt de bedrijfsefficiëntie verhoogd doordat de reistijd wegvalt, en dat heeft een positieve invloed op het rendement op investeringen (ROI) van de gebruiker."

De geavanceerde netwerkmogelijkheid laat verder toe een groep projectoren centraal te besturen en te controleren. Daarom heeft het Europese Parlement (België) onlangs de iQ Pro als norm genomen om 30 vergaderzalen en congresruimtes uit te rusten. Vanuit de centrale IT helpdesk kan een hele groep projectoren nu volledig via het netwerk worden bestuurd. Er is geen personeel nodig om in de vergaderzalen de projectorinstellingen aan te passen. Medewerkers kunnen van op hun bureau onmiddellijk aanpassingen uitvoeren via het netwerk, waardoor vergaderingen ononderbroken en efficiënt kunnen verlopen.

Dankzij de innovatieve functionaliteit van de iQ Pro reeks hebben Belgacom, vooraanstaand leverancier van telecommunicatie op de Belgische markt, en Barco in februari 2003 een strategische partnerovereenkomst getekend waarbij ze een uniek, geïntegreerd videocommunicatiesysteem op de markt brengen dat video-vergaderen en samenwerken mogelijk maakt. Deze oplossing integreert de iQ Pro reeks van Barco met de veelzijdige connectiemogelijkheden van Belgacom. Het systeem kan functioneren met heel wat verschillende netwerken en kan ook allerlei vormen van connectiemogelijkheden beheren, waaronder ISDN, IP-VPN, ADSL en SDSL. Bedrijven als de Europese firma Fluxys en het Joint Research Center (Italië) installeren dit systeem momenteel in hun vergaderzalen.

Vodafone (Duitsland) heeft onlangs enkele tientallen Barco iQ-projectoren aangekocht om zijn vergaderruimtes met deze geavanceerde AV-oplossingen uit te rusten. De projectoren worden in zowel front- als rearprojectie gebruikt en bevatten toepassingen voor presentaties en vergaderen via video. Microsoft (VK) vervangt alle projectoren van derden momenteel door projectoren van Barco. Tot dusver werden er al een aantal iQ-projectoren geïnstalleerd in hun kantoren in Reading. Ook in Groot-Brittannië werden er vier iQ Praxis-projectoren geïnstalleerd in de White Cube Art Gallery (Londen), als onderdeel van een tentoonstelling over elektronische kunst. Ze zijn naast elkaar opgesteld en projecteren een bewegend kunstwerk op breedbeeldscherm.

In de onderwijswereld werd de iQ reeks enthousiast onthaald omwille van zijn innovatieve functionaliteit die doeltreffende presentaties, opleidingen en leren op afstand mogelijk maakt. Case Western University (VS) heeft tot dusver 16 iQ-projectoren in de leslokalen en vergaderruimtes geïnstalleerd. In totaal zullen er 100 iQ-projectoren worden geïnstalleerd die deze universiteit verder zullen uitrusten met intelligente visualisatie-oplossingen.

Over de Barco iQ (Pro) reeks

De iQ (Pro) reeks van Barco omvat een ruim aanbod van 15 LCD-projectoren, gericht op de behoeften en toepassingen van de klant. Naast de netwerkfunctionaliteit is er de geavanceerde beeld-in-beeldfunctionaliteit waarmee de gebruiker tot drie bronnen tegelijk kan tonen. Dankzij geïntegreerd naadloos overschakelen tussen bronnen, behoren wachttijden of waarschuwingen tot het verleden. Met een helderheid tot 5.000 ANSI lumen, contrastverhoudingen van > 800:1 en een intelligent ontwerp met twee lampen voor extra betrouwbaarheid, is deze reeks uitstekend geschikt voor presentaties, vergaderingen en opleidingen in vergaderzalen en auditoria.

Totnogtoe heeft de iQ (Pro) reeks vijf belangrijke prijzen uit de sector gekregen:

Pick Hit of NAB, april 2002 (Video Systems Magazine, VS)

Most Creative New Product at InfoComm, juni 2002 (Knews InfoComm Show Awards, VS)

SatisFecit Trophy Award, november 2002 (SATIS expo, Frankrijk)

Vanguard Award, december 2002 (Video Systems Magazine, VS)

Standing Ovation Award, december 2002 (Presentations Magazine, VS)

Over Barco

Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in drie domeinen van beeldtechnologie. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootscherm-visualisatie, visualisatie-systemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in bijna 100 landen. Barco is genoteerd op Brussels/Euronext, en maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150 Indexes.

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels