Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-05-2003 Persbericht district Sittard (JC 13.19u) Dinsdag 27 mei 2003

Sittard, inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Gulicksestraat. Een bovenlicht aan de achterzijde van de woning werd geforceerd om binnen te komen. Nagenoeg de hele woning werd doorzocht. Uit het pand verdwenen enkele sieraden, geluidsapparatuur en cds.

Geleen, inbraak woning
Maandagmiddag werd ingebroken in een flatwoning aan de Oranjelaan. De voordeur van het pand werd met grof geweld geopend waarna alle ruimten werden doorzocht. Diverse goederen, waaronder een aantal sieraden, werden meegenomen.

Sittard, autokraker door omstanders aangehouden Een 27-jarige autokraker uit Sittard kon maandagavond door oplettende omstanders worden aangehouden, kort nadat hij op een parkeerplaats aan de Industriestraat een autoradio had buitgemaakt. De eigenaar van de betreffende auto kwam net aangelopen toen de dief er met zijn radio vandoor ging. Hij zette de achtervolging in waarbij hij hulp kreeg van enkele omstanders. Het lukte hen de dader in de Handelsstraat aan te houden en aan de politie over te dragen. De autokraker staat bij de politie bekend als veelpleger. Overeenkomstig afspraken hierover met justitie werd hij in verzekering gesteld.