Gemeente Capelle a/d IJssel

Stadsbezoek college aan De Terp

Burgemeester en wethouders op bezoek bij Kapoentje

Foto: Peter Molkenboer

Het programma bestond uit twee onderdelen. Allereerst had het college een gesprek met vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging De Terp, onder andere over de veiligheid van het winkelcentrum, het opknappen van de parkeergarage, de komst van nieuwe winkels en de bezetting van het winkelcentrum. Er is onder meer afgesproken dat preventiefunctionarissen van poltie en brandweer een rapportage maken voor de winkeliersvereniging over het verbeteren van de veiligheidssituatie in de parkeergarage. De winkeliersvereniging gaf tot slot aan dat zij volgend jaar het vijfentwintigjarig bestaan van het winkelcentrum vieren.

Daarna bracht het college een bezoek aan wijkcentrum Oostgaarde, onder andere voor een toelichting over de verbouwingsplannen van het wijkgebouw. De beheerder(s) van het gebouw, de wijkagent en een vertegenwoordiger van het wijkoverlegplatform waren hierbij aanwezig. Het programma werd afgesloten met een kort bezoek aan kinderdagverblijf Kapoentje (zie foto).

Het college bezocht in de serie Stadsbezoeken eerder dit jaar op 25 maart het IJsselcollege en op 22 april het IJssellandziekenhuis.