Politie Midden- en West Brabant

Perberichten District Breda (27/05)

Breda, dinsdag 27 mei 2003

Jongen (8) ernstig gewond bij verkeersongeval

BREDA: Een achtjarig jongetje uit Breda is gistermiddag omstreeks 16.45 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Pieternel Koomanstraat. Het slachtoffertje werd onder politiebegeleiding na aankomst in een Bredaas ziekenhuis vanwege zijn toestand met spoed naar het Sophiaziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Ter plaatse bleek dat het jongetje de rijbaan was opgelopen en daar was aangereden door een busje dat schoolkinderen vervoerde. De 39-jarige bestuurster verklaarde dat ze in de straat een kind had laten uitstappen en daarna weer was weggereden, waarbij ze nog remde vanwege een drempel. Kort daarna kwam ze aanrijding met het kind dat plotseling de rijbaan opliep.

Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden en West Brabant zijn ter plaatse gekomen. Zij hebben foto`s gemaakt en een technisch onderzoek ingesteld. De politie van het team PrinsenBeemden is nog doende met het onderzoek naar de toedracht van deze aanrijding.

Schennispleger in de Haagse Beemden

BREDA: Een nog onbekende jongeman heeft maandag aan het eind van de middag tegenover twee Bredase meisjes schennis gepleegd. De schennispleger liet op het Paradijspad (Haagse Beemden) zijn broek zakken en toonde aan de twee verbaasde meisjes zijn geslachtsdeel. Hierna fietste hij snel weg in de richting van de Kwikstaart. Het zou gaan om een blanke man, circa 1.75 meter, leeftijd circa 17 jaar, blond kort beetje krullend haar.

Politie houdt verdachte aan na vechtpartij in Haagse Beemden

BREDA: Gisteravond zijn op de Venneweide twee groepjes jongeren met elkaar slaags geraakt. Bij de vechtpartij raakte een 19-jarige Bredanaar gewond. Hij had een blauw oog en brak een middenhandsbeentje. De politie hield één vechtersbaas aan, een 16-jarige jongen uit Breda. Volgens de aangever begon de vechtpartij na een woordenwisseling over een kledingadvies en de bijpassende schoenen die daarbij zouden horen,. Dit advies gaf de 16-jarige verdachte aan een andere jongen in de groep. Hierna ontstond een vechtpartij waarbij enkele jongeren met elkaar slaags raakten. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Inbraak woning, dieven maken Swarovski kristal buit

Bij een inbraak in een woning aan de Moeskroenstraat is Swaroski kristal buit gemaakt. De diefstal moet maandagmiddag tussen 07.30 uur en 14.30 uur gepleegd zijn. De inbreker heeft een rolluik en het slot van de voordeur geforceerd.

Zes inbraken in bedrijfspanden

BREDA / BAVEL / ETTEN-LEUR: De politie van het district Breda heeft gisteravond en vannacht zes meldingen van bedrijfsinbraken gehad. De inbrekers maakten onder andere een fax, geluids- en computerapparatuur, gereedschap en autoradio`s buit.

In Bavel werd ingebroken in een bedrijf aan de Ambachtsweg. De inbraak werd om 06.00 uur ontdekt. Met een steen heeft men een ruit ingegooid. De dief heeft een fax en geluidsapparatuur gestolen.

In een bedrijfspand aan de Brugsteen in Breda hebben dieven een garagedeur opengetrapt. Uit het pand is gereedschap gestolen. Ook in een bedrijf aan de Gieterijstraat in Breda is vannacht een inbraak gepleegd. Men heeft een rolluik verwijderd waarna diverse goederen zijn gestolen. De omvang van de buit is nog niet exact bekend. Verder is een bedrijf aan de IABC 1000 vannacht bezocht door inbrekers. De daders forceerden een rolluik en sloegen een ruit van een deur in. Uit een vitrinekast zijn sieraden gestolen. Tevens werd ingebroken in een bedrijf aan de Konijnenberg te Breda. De inbrekers sloegen een ruit in en namen 15 autoradio CD-spelers mee die waren uitgestald in een demonstratiezuil.

ETTEN-LEUR: In een bedrijfspand aan de Oude Bredaseweg is vannacht ingebroken. De dieven hebben aan de achterzijde omstreeks 02.50 uur een ruit ingeslagen.
Er zijn in elk geval drie systeemkasten van een computer, een typmachine en een plastificeermachine gestolen. Volgens een getuige gaat het om vier daders die na de inbraak wegreden in de richting van het centrum van Etten-Leur met een klein model stationcar.

Brand in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Maandagavond kwam omstreeks 22.00 uur een melding binnen van een brand in de nieuwbouw boven het winkelcentrum aan de zijde van de Bisschopsmolenstraat. Ter plaatse bleek brand te woeden boven een warenhuis. Door de brand vatte het dakleer van het dak van die winkel vlam en smolt een regenbuis die in de buurt van de brandhaard zat. Hierdoor ontstond een gat in het dak van het warenhuis en rookontwikkeling. De Sprinklerinstallatie trad in werking, waardoor er in een hoek bij het restaurantgedeelte waterschade is. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie houdt met brandstichting omdat een wandelaar, kort voor het zichtbaar worden van de brand twee jongens vanaf het bouwterrein zag komen. De jongens stapten op hun fietsen en reden weg in de richting van de Markt. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek zal een sporenonderzoek instellen. De wijkagent stelt een buurtonderzoek in.

Bron: Willem van Hooijdonk