STICHTING ALZHEIMER NEDERLAND

Alzheimer Nederland neemt afscheid van Karla Peijs

De Stichting Alzheimer Nederland feliciteert haar voorzitter, drs Karla Peijs met haar benoeming tot Minister van Verkeer en Waterstaat.

De benoeming heeft wel tot gevolg dat zij afstand moet doen van al haar nevenfuncties. Karla Peijs is al bijna 10 jaar voorzitter van de Stichting Alzheimer Nederland, een functie die zij nu, met pijn in het hart, zal neerleggen. Karla Peijs trad op 1 januari 1994 aan als voorzitter van de toenmalige Alzheimerstichting.

Directeur Marc Wortmann: 'Aan de ene kant is het jammer zo'n betrokken voorzitter kwijt te raken, aan de andere kant is het goed als de kennis en ervaring over dementie doordringt tot in de regering. In de bijna 10 jaar waarin zij als voorzitter fungeerde, is de stichting enorm gegroeid en heeft ze een duidelijke plaats in Nederland verworven. Karla mag daar trots op zijn en wij mogen trots zijn dat we onze voorzitter moeten 'afstaan'.'

De betrokkenheid van Karla Peijs bij de problematiek van mensen met dementie, kwam ook tot uiting in haar inzet als bestuurslid, sinds 1999, van de internationale koepelorganisatie Alzheimer Disease International.

Het bestuur kent een vice-voorzitter in de persoon van Ad Adriaansen die nu automatisch waarnemend voorzitter zal zijn.

Noot voor de redactie,