Korps: Friesland, plaats: Fryslân 27-05-2003
Politieberichten 27/3 07.00 t/m 13.00 uur

Sneek: woninginbraak
Tussen dinsdag 00.00 uur en 08.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Molenkritte. Door het forceren van een raampje, is men de woning binnengekomen. Er worden enkele tientallen euros vermist, sieraden, een fotocamera, een mobiele telefoon en een tros bananen. Aangifte werd gedaan door een 55-jarige inwoner uit Sneek.

Sneek: door rood licht
Op dinsdag om 08.30 uur zag de politie op de Gedempte Pol een automobilist door een rood stoplicht rijden. Dit veroorzaakte een gevaarlijke situatie omdat het verkeer vanaf de Koninginnebrug groen licht had gekregen. De politie heeft de automobilist aan de kant van de weg staande gehouden. De politie heeft de automobilist, en 70-jarige inwoner uit Molkwerum, een bekeuring gegeven voor het rijden door rood licht.

Drachten: autoinbraak
Tussen maandag 21.00 uur en dinsdag 08.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Schuttersveld. Men heeft een rijbewijs, identiteitspapieren en een aantal cds uit de auto gestolen. Er is geen braakschade aan de auto. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige uit Drachten. Tussen maandag 22.30 uur en dinsdag 10.30 uur is er nog ingebroken in een tweede auto aan het Schuttersveld. Uit deze auto werden het kentekenbewijs, een radio/cd-speler, een zonnebril en een maglite gestolen. Een 40-jarige inwoner uit Drachten heeft aangifte gedaan.

Grou: overtredingen visserijwet
Op maandag tussen 09.00 en 17.00 uur heeft de politie in samenwerking met het Fryske Gea milieucontroles gehouden op de Alde Feanen. Er werden 4 bekeuringen uitgeschreven: 2 voor vissen met verboden aas voor 1 juni, 1 maal voor vissen zonder visacte en 1 maal voor vissen zonder grote vergunning.

Bureau Communicatie