Universiteit Twente

Weg vrij voor Technische Geneeskunde
Tweede Kamer positief
De Universiteit Twente kan in september starten met de nieuwe opleiding Technische Geneeskunde. Dat is de uitkomst van het debat dat de Tweede Kamer gisteren heeft gevoerd over een amendement, dat ervoor moet zorgen dat de opleiding Technische Geneeskunde ook wettelijk gezien kan doorgaan.
De stemming over het amendement voor de opleiding Technische Geneeskunde zal woensdag plaatsvinden, waarna het wordt aangeboden aan de Eerste Kamer. In het debat van maandag 26 mei hebben echter alle grote partijen reeds toegezegd dat zij akkoord gaan met het amendement. Staatssecretaris Nijs heeft aangegeven dat zij het amendement ook zal accepteren.
Rector Magnificus prof. F.A. van Vught is tevreden over de uitkomst van het debat. "Ik ben erg blij met de wijze waarop de staatssecretaris de opleiding Technische Geneeskunde mogelijk heeft gemaakt. Niets staat de opleiding nu nog in de weg," aldus Van Vught. De opleiding Technische Geneeskunde zal in september van start gaan met 50 studenten. De belangstelling voor de opleiding is groot: inmiddels hebben zich bijna 80 studenten aangemeld. Contactpersoon Bureau Communicatie: Arwin Nimis, tel. (053) 489 2211, e-mail a.nimis@utwente.nl

Laatst gewijzigd op 27-05-2003 © Universiteit Twente