Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-05-2003 2e persbericht van dinsdag 27 mei 2003

Berichten uit de regio:

Eersel: Jongeren verdacht van openlijke geweldpleging en discriminatie De politie van afdeling De Kempen heeft maandag 26 mei jl. zes jongens (15, 17, 18,18, 20, en 23 jaar) uit Eersel aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en discriminatie.

Naar aanleiding van aangiftes van discriminatie, vernieling en openlijke geweldpleging door jongeren in Eersel heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld. De slachtoffers zijn Eerselse jongeren van buitenlandse afkomst. Op 4 april jl. werden vier jongens in Eersel op straat gediscrimineerd door een groep jongeren. Ruim een maand later, op 13 mei, werd s avonds rond 19.30 uur vuurwerk gegooid naar een Somalische jongen en zijn vriendin die in een park in Eersel op een bankje zaten. Hierop zijn ze weggerend. Later die avond werden de Somalische jongen en een aantal van zijn vrienden in zijn woning in Eersel bedreigd en gediscrimineerd door een groep van ongeveer 15 jongeren. De jongeren waren voorzien van stokken en enkele droegen helmen. Er werd met stenen gegooid. Niemand raakte gewond, wel werd een geparkeerde auto geraakt door de stenen. Vervolgens werd op 24 mei van de eerdergenoemde woning een ruit ingeslagen door een aantal jongeren.

De aangehouden verdachten zijn alle zes in verzekering gesteld. De politie is nog druk in de weer met de zaak en onderzoekt wie bij welk incident betrokken is geweest en wat eventueel zijn aandeel hierbij is geweest. Gedurende het onderzoek worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.