Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie aanvaardt schadeclaim Ontwikkelingsbedrijf Vathorst niet

27-5-2003
Gedeputeerde staten hebben besloten om een schadeclaim van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) af te wijzen. De claim is ingediend vanwege de vertraging van de bouw van woningen in de nieuwbouwwijk Vathorst.

In het bestemmingsplan Vathorst is rekening gehouden met een omvang van de baggerbergingslocatie van 92 hectare. Toen het bestemmingsplan werd opgesteld, was afvalverwerkingsbedrijf Smink al van plan een compacte baggerberging aan te leggen van 37 hectare. Om op deze kleinere omvang te kunnen inspelen, is in het bestemmingsplan een vrijstellingsbepaling opgenomen. Echter, zolang er geen onherroepelijke milieuvergunning en onherroepelijk bestemmingsplan zijn vastgesteld, kan nog geen gebruik worden gemaakt van de vrijstellingsbepaling.

Als de berging moet worden aangelegd, mogen er geen woningen zijn in een straal van 500 meter. Omdat de exacte omvang van de berging nog niet bekend is, is het dus ook voor OBV nog niet toegestaan om al te bouwen binnen de 92 hectaregrens. OBV wilde de kosten die de vertraging met de woningbouw met zich meebrengt, verhalen op de provincie.

Meer informatie: Annemieke van Leeuwen, telefoon 030 258 3151 of Annemieke.van.Leeuwen@provincie-utrecht.nl