Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale steun voor RASA en theater De Lieve Vrouw

27-5-2003
Twee instellingen " RASA en theater De Lieve Vrouw " verdienen vanwege hun bijzondere betekenis voor het culturele klimaat in Utrecht steun van de provincie, aldus GS.

Wereldculturencentrum RASA kan met een provinciale bijdrage van 18.000 in 2003 het Mondiaal Open Podium uitvoeren. Allochtone muzikanten in de provincie krijgen zo de kans zich te presenteren voor een breed publiek. Hen wordt bijvoorbeeld een tournee langs podia in de provincie Utrecht aangeboden en zij krijgen advies over verbetering van hun presentatie. Aanstormend veelkleurig talent krijgt zo een kans in de provincie Utrecht. Aan deze provinciale tournee werken mee theater De Kom (Nieuwegein), de Lampegiet (Veenendaal) en kunstencentrum het Klooster (Woerden).

De Lieve Vrouw
Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort kan in 2003 en 2004 rekenen op jaarlijks 10.000 provinciale subsidie. Daarmee worden vooral coproducties mogelijk gemaakt met festivals als Etcetera en jeugdtheatermakers als De Berenkuil in Utrecht. De Lieve Vrouw kan zo in combinatie met steun van de gemeente Amersfoort verder uitgroeien tot een volwaardig productiehuis voor jonge en veelbelovende theatergroepen.

Procedure
De statencommissie Zorg, Cultuur en Welzijn adviseert op 2 juni over het subsidievoorstel betreffende RASA Mondiaal Open Podium.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl