Politie Zaanstreek-waterland



07:10 26-MEI-03
LOC: ZAANDAM

Weer aanhouding in onderzoek Cocktail

In het onlangs bekend gemaakte grote onderzoek naar scholenbranden, autodiefstallen en inbraken in Zaanstad, werd opnieuw iemand in zijn woning aangehouden. Het betreft een 19-jarige man uit Zaandam. Hij heeft zijn betrokkenheid bij twee scholenbranden, tien inbraken in Zaandam en inbraken in Almere, Hoorn en Amsterdam Noord bekend. De verdachte werd in verzekering gesteld.

14:36 26-MEI-03
LOC: WORMERVEER, NOORDDIJK

Betonmolen van bouwterrein gestolen

In het afgelopen weekend werd vanaf een bouwterrein een betonmolen gestolen. Men heeft het hek rond het terrein geforceerd. De molen werd vermoedelijk met een aanhangwagen of kleine vrachtauto vervoerd. De molen is rood van kleur en van het merk Vicario. Op de molen staat met grote witte letters "MDT"

14:44 26-MEI-03
LOC: PURMEREND, SPADESTRAAT

Hangbrug op speelterrein afgebrand

Op een speelterrein achter een basketbalveld is een hangbrug afgebrand. Het vuur is zo hevig geweest, dat zelfs staalkabels van de brug geheel zijn doorgebrand. Het is vrijwel zeker dat er sprake is van brandstichting. Dat is vermoedelijk in het afgelopen weekend gebeurd, maar bij de politie of brandweer is daar geen enkele melding van gemaakt. Er is een schade van ongeveer E 5500 ontstaan.

02:29 27-MEI-03
loc.: ZAANDIJK, OUD HEINSTRAAT

Aanhouding verdachte vernieling

Op aanwijzing van getuigen, is een 18-jarige jongen uit Koog aan de Zaan aangehouden op verdenking van vernieling. Buurtbewoners werden wakker van geschreeuw en gebonk. Toen zij naar buiten keken zagen zij een man tegen een geparkeerde auto schoppen en weglopen in de richting van de Horststraat. De gewaarschuwde politie kon de man vervolgens aanhouden en insluiten.

07:20 27-MEI-03
LOC: PURMEREND

Nog twee jongens aangehouden na zware mishandeling

Een 14 en een 15-jarige jongen, beiden uit Purmerend, werden in hun woningen aangehouden, omdat zij er van worden verdachte betrokken te zijn geweest bij openlijke geweldpleging en een zware mishandeling. Deze vond plaats op 28 april in het Leeghwaterpark. Daarbij werd een 19-jarige man uit Purmerend door een groep jongens geslagen en geschopt. Ook werd het slachtoffer door één van hen met een fietsketting op zijn hoofd geslagen, waardoor hij een bloedende wond op liep, die gehecht moest worden. Uit het onderzoek kwam de identiteit van beide verdachten naar voren.

08:13 27-MEI-03
loc.: ZAANDAM, ELSBROEKPLANTSOEN

Geldkistje gestolen

Bij een inbraak in een zorgcentrum is een geldkistje met inhoud gestolen. Men kwam binnen door een raam te forceren, en heeft in een tweetal kantoren een aantal kasten opengebroken en doorzocht.

09:34 27-MEI-03
loc.: KROMMENIE, VLIETSEND

Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel rond 02.15 uur, is een mobiele telefoon gestolen. Men maakte het toestel buit door een raam, en de vitrinekast die daar direct achter stond, in te slaan.

08:54 27-MEI-03
loc.: PURMEREND, ILPENDAMSTRAAT

Drietal autokraken

In een drietal auto's die in de Ilpendamstraat geparkeerd stonden, is tussen gisteravond 18.30 uur en vanmorgen 08.00 uur ingebroken. In alle gevallen werd een raampje ingeslagen en werd de autoradio meegenomen. Daarnaast werden nog een zonnebril en CD's buitgemaakt.


---- --