Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 27 mei 2003


Heelweg - Diefstal uit bedrijf

Bij een bedrijf aan de Generaalsweg zijn tussen 23 mei 10.00 uur en 25 mei 12.00 uur sieraden weggenomen. De sieraden lagen in een vitrinekast welke in een kantoor stond. De daders hebben in een onbewaakt ogenblik het slot van de vitrinekast geforceerd, zodat deze geopend kon worden. De weggenomen sieraden hebben een waarde van ruim 3000 euro.


Eibergen - Verkeersongeval met letsel

Bij een verkeersongeval op 26 mei omstreeks 23.45 uur zijn twee personen gewond geraakt. Een 23-jarige inwoonster van Haaksbergen reed met haar bromfiets over het fietspad van de Groenloseweg. In een bocht kwam zij met de bromfiets in de berm terecht, waarna ze ten val kwam. De vrouw is met arm-, been- en heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Haar passagier, een inwoonster van Rekken is voor onderzoek eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.


Lichtenvoorde - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Een 39-jarige inwoner van Lichtenvoorde is op 27 mei omstreeks 01.30 uur staande gehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Bij een ademanalyse blies de man 585 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van zes uren uitgereikt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Diefstal vanaf bestelbus

Vanaf een bestelbus die geparkeerd stond bij een woning aan de Lijsterbeslaan is tussen 25 mei 22.15 uur en 26 mei 05.45 uur een houten ladder weggenomen. De daders vernielden de bevestigingsbanden en namen de ladder weg.


Doetinchem - Diefstal bestelauto

Een inwoner van Wijnbergen heeft aangifte gedaan van diefstal van een bestelauto. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Varkensweide en werd op 27 mei tussen 09.30 uur en 11.00 uur gestolen. Het is niet bekend hoe de auto, een witte Hyundai H200 met het kenteken 97-VT-PF, werd weggenomen.


Doetinchem - Diefstal geld uit muntautomaat

Bij een bedrijf aan de Voltastraat werd tussen 26 mei 17.30 uur en 27 mei 08.50 uur geld gestolen uit een muntautomaat. De daders hebben de muntautomaat opengebroken, waarna een bedrag van ongeveer 40 euro werd weggenomen. De schade aan de muntautomaat bedraagt ongeveer 5000 euro.


Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --