Provincie Drenthe

GS besluiten van 27 mei

Assen, 27 ,mei 2003
Persberichtnummer 03-081



6.660 euro voor organisatie wereld dovendag in Hoogeveen GS geven een eenmalige subsidie van maximaal 6.660 euro voor de organisatie van de wereld dovendag 2003 in Hoogeveen. De wereld dovendag vindt jaarlijks op de vierde zaterdag van september plaats. In Nederland wordt deze dag beurtelings door een van de welzijnsorganisaties van en voor doven georganiseerd. Dit jaar is de Stichting Welzijn Doven Drenthe aan de beurt. Thema is in aansluiting op het Europees Jaar van mensen met een handicap 'Maatschappelijke toegankelijkheid, ook voor doven?!'. Dit thema zal onder de aandacht worden gebracht door middel van workshops, lezingen, stands en discussie. GS zijn van mening dat op deze wijze het thema en het Europees Jaar onder de aandacht van een breed publiek wordt gebracht. Bovendien wordt hiermee de toegankelijkheid van de samenleving voor dove mensen in kaart gebracht en waar mogelijk vergroot. Daarnaast kunnen de dove deelnemers met elkaar ervaringen uitwisselen over hoe zij deelnemen aan de horende samenleving. De wereld dovendag vindt plaats op zaterdag 27 september in De Tamboer in Hoogeveen. De organisator Stichting Welzijn Doven Drenthe behartigt de belangen van dove mensen in de provincie Drenthe op het gebied van ontspanning, vorming, educatie en culturele ontwikkeling.

Woonlocatie Hoofdkade Nieuw-Buinen/Buinerveen goedgekeurd In Buinerveen komen op de grens van Nieuw-Buinen 37 woningen. GS hebben hiervoor het bestemmingsplan woonlocatie Hoofdkade goedgekeurd. De oppervlakte van het terrein bedraagt ongeveer 4 hectare. Aan de oost- en zuidzijde van het plangebied vormen twee reeds aanwezig kavelsloten de begrenzing. Aan de noord- en westzijde grenst het aan de bebouwing van de Hoofdkade en de Zuiderstraat. De gemeente Borger-Odoorn realiseert hiermee een nieuwe woonbuurt voor Buinerveen, waarin een eigen identiteit van de nieuwe woonwijk een belangrijke rol speelt. In het provinciaal omgevingsplan (POP) is Buinerveen aangemerkt als kleine kern met een groeimogelijkheid van 16 woningen tot 2010. De bouw van meer woningen is in het POP ook toegestaan. De gemeente heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en 37 woningen van de toegewezen woningaantallen voor Valthermond overgeheveld naar Buinerveen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl